EUROLYGA 2023

Breiko šokėja D. Banevič tapo varžybų Tokijuje nugalėtoja – olimpinės žaidynės dar labiau priartėjo

Lietuvos breiko šokėja, daugkartinė šalies čempionė Dominika Banevič – Bgirl Nicka, atstovaujanti Vilniaus klubui „Ratuto“, šeštadienio vakarą laimėjo prestižines breiko varžybas Japonijos sostinėje.

 D.Banevič,<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 D.Banevič,<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 D.Banevič,<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 D.Banevič,<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 D.Banevič,<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 D.Banevič,<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 20, 2022, 8:12 AM, atnaujinta Nov 20, 2022, 8:19 AM

Gilias breiko tradicijas turinčiame Tokijuje turnyrą rengė Pasaulio sportinių šokių federacija (WDSF). Jame buvo varžomasi ne tik dėl nugalėtojų laurų, bet ir dėl pasaulio reitingo bei olimpinės atrankos reitingo taškų. „Breaking for Gold“ serijos varžybos šį kartą buvo pavadintos „Tokyo Challenge“.

Ji varžėsi suaugusiųjų merginų kategorijoje, nors šiuo metu dar yra tik penkiolikos metų.

Visgi iki finalo kovų D. Banevič didesnio iššūkio turnyras nesukėlė: be didesnio pasipriešinimo ji įveikė visas varžoves. Finale mūsų sportininkės laukė šokėja iš JAV Logan Edra – Bgirl Logistx, sau už nugaros šiame turnyre Tokijuje jau palikusi šių metų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtoją Ayumi Fukushima – Bgirl Ayumi iš Japonijos bei tituluotą sportininkę iš Vokietijos, 2021 m. pasaulio čempionato bronzos medalio savininkę Sanja Jilwan Rasul – Bgirl Jilou.

Finale sportininkės šoko tris kartus. Pirmosios dvikovos rezultatas buvo 3:2 Bgirl Nickos naudai, antrosios – 4:1, kurią taip pat laimėjo mūsiškė. Trečiojoje dvikovoje 4:1 į priekį išsiveržė amerikietė.

Tačiau trečiasis šokis jau nepakeitė galutinio turnyro rezultato – 2:1 finalą laimėjo Dominika Banevič – Bgirl Nicka.

Iš viso šiame turnyre startavo 39 sportininkės. Be aukso ir sidabro medalių, kurie keliauja į Lietuvą ir JAV, bronza lieka Japonijoje – po kovos dėl trečiosios vietos juo pasipuošė Ayumi Fukushima – Bgirl Ayumi.

Turnyre teisėjavo Naujosios Zelandijos, Kanados, Taivano, Tailando ir Japonijos vertintojai.

„Jaučiuosi labai dėkinga po šiandienos pergalės! Sunku apibūdinti tą jausmą!“ – po varžybų teigė Lietuvos breiko šokėja.

Iki šių varžybų jaunoji mūsų šalies sportininkė užėmė 6-ąsias vietas pasaulio ir olimpinės atrankos reitinguose, tačiau susumavus Tokijuje gautus reitingo taškus, ji pakils daugiau nei per vieną ar net dvi pozicijas ir vienoje, ir kitoje įskaitoje.

Tad 2024–ųjų Paryžiaus olimpinės žaidynės Lietuvos breiko žvaigždei Dominikai Banevič dar labiau priartėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.