EUROLYGA 2023

Po antrojo UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybų etapo intrigos tik daugėja: įtempčiausia dvikova – vyrų sprinto kategorijoje

UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybos įgauna pagreitį. Lapkričio 19 d. Berlyne pasibaigus antrajam jų etapui, po truputį ima ryškėti tiek lyderiai, tiek aršiausios bei išskirtinio dėmesio vertos kovos sprinto, keirino, eliminavimo ir skrečo rungtyse, o jau šį šeštadienį prasidės trečiasis iš penkių varžybų etapas.

 Lyderiai po antrojo etapo.<br> coagency nuotr.
 Lyderiai po antrojo etapo.<br> coagency nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-24 09:46

Antrajame etape vyrų ištvermės kategorijoje ir vėl netrūko siurprizų. Pirmoje vietoje bendros įskaitos lentelėje šiuo metu yra įsitaisęs kanadietis Mathias Guillemette su 55 taškais, į antrąją poziciją nustūmęs škotą Marką Stewartą. Išlaikyti lyderių pozicijas jiems pavyko net po ne itin įspūdingų pasirodymų skrečo ir eliminavimo rungtyse.

Į trečiąją lentelės vietą įšoko patyręs šveicaras Claudio Imhof, skrečo rungtyje nusileidęs tik britui Oliveriui Woodui. Eliminavimo rungtyje C. Imhof išsilaikė iki pat lyderių ketverto.

Moterų ištvermės kategorijoje ir toliau pirmauja 66 taškus savo sąskaitoje turinti amerikietė Jennifer Valente, tiek eliminavimo, tiek skrečo rungtyse likusi antra. Į antrąją lentelės vietą pakilo įspūdingą pasirodymą Berlyne surengusi olimpinė čempionė britė Katie Archibald, triumfavusi abejose rungtyse. Ji šiuo metu turi 60 taškų.

Po pergalių K.Archibald sakė, kad nepaisant sudėtingų važiavimų, jaučiasi puikiai: „Šis vakaras praėjo nuostabiai. Iškovoti dvi pergales – fantastiškas jausmas, tarsi turėčiau super galią. Man visada patinka varžytis Berlyne, o publika šį vakarą buvo įspūdinga.“

Trečiąją poziciją po antrojo UCI dviračių treko Čempionų lygos etapo moterų ištvermės kategorijoje užima amerikietė Lily Williams, eliminavimo rungtyje likusi taip pat trečia.

Sprinto kategorijose – ir permainos, ir pastovumas

Vyrų sprinto kategorijoje vienas kitam į atlapus ir vėl kibo olandas Harrie Lavreysenas ir australas Matthew Ričardsonas, niekam kitam neleidę užlipti ant pirmų dviejų pakylos laiptelių. Keirino rungtyje triumfavo olandas, o M.Ričardsonas liko antras, tuo tarpu sprinto rungtyje laurus nuskynė australas, o jam už nugaros liko H.Lavreysenas.

Tai reiškia, kad turnyrinės lentelės viršuje jokių pokyčių neįvyko – pirmas išlieka H.Lavreysenas su 74 taškais, antras – M.Ričardsonas su 72 taškais.

Australas M.Ričardsonas po sprinto rungties sakė, kad stengėsi laikytis tos pačios taktikos, kaip ir praėjusią savaitę: „Net jei H.Lavreysenas žinojo, ką ketinu daryti, tai vis tiek suveikė. Šios lenktynės buvo puikios.“

Duoklę varžovui atidavė ir H.Lavreysenas: „Vakarą pradėjau apmaudžia nesėkme prieš M. Ričardsoną sprinto finale, tačiau keirino rungtyje padariau keletą taktinių pakeitimų ir išėjau su pakelta galva. Tikiuosi, kad kitą savaitę pavyks pasiekti revanšą ir sprinto rungtyje.“

Trečioje vyrų sprinto kategorijos vietoje su 58 taškais užtikrintai įsitaisė vokietis Stefanas Bötticheris, nuo ketvirtos pozicijos atsiplėšęs net 19 taškų.

Moterų sprinto kategorijoje netrūko permainų. Į pirmąją vietą su 49 taškais pakilo kolumbietė Martha Bayona Pineda, užėmusi antrą vietą keirino rungtyje. Vos tašku nuo jos atsilieka toje pačioje keirino rungtyje triumfavusi kanadietė Kelsey Williams. Ši olimpinė čempionė yra laikoma viena favoričių triumfuoti moterų sprinto kategorijoje.

Tuo metu sprinto rungtyje triumfavo ir į trečiąją vietą bendroje įskaitoje su 46 taškais pakilo prancūzė Mathilde Gros.

Šį šeštadienį laukia jau trečiojo etapo kovos

Primename, kad UCI dviračių treko Čempionų lyga – antrus metus iš eilės vykstančios varžybos, suburiančios geriausius pasaulio treko dviratininkus. Jų metu 36 vyrai ir 36 moterys yra suskirstomi į dvi kategorijas: sprinto (sudarytoje iš sprinto ir keirino rungčių) bei ištvermės (sudarytoje iš skrečo ir eliminavimo rungčių).

Sprinto rungtyje į šešis pogrupius suskirstyti 18 dviratininkų važiuoja po tris ratus. Tuomet šeši geriausi sportininkai patenka į pusfinalį, po kurio du geriausi rungiasi finale. Keirino rungtyje į tris pogrupius suskirstyti dviratininkai du ratus seka pagal moderatorių, kovoja dėl pozicijos, o jam pasitraukus pradeda trijų ratų sprinto lenktynes. Du geriausi sportininkai kovoja finale.

Eliminavimo rungtyje 18 geriausių dviratininkų iš pradžių važiuoja vieną neutralų ratą, po to kiekviename rate yra pašalinama po paskutinį dviratininką, kol galiausiai lieka vienas nugalėtojas. Skrečo rungties metu vyksta grupinės lenktynės, kuriose visi dviratininkai važiuoja 20 ratų. Laimėtoju paskelbiamas pirmasis kirtęs finišo tiesiąją.

Trečiasis UCI dviračių treko Čempionų lygos varžybų etapas vyks Prancūzijoje, Sen Kanteno mieste. Čia visai neseniai vyko ir 119-ojo pasaulio treko čempionatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.