EUROLYGA 2023

Du kėlinius lygiai su lygos lyderiais kovojusi „Energija“ krito trečiajame kėlinyje

Sekmadienį Rygoje vykusiose rungtynėse „Airwell Energija“ sugebėjo du kėlinius atlaikyti varžovų atakų šturmą, bet galiausiai trečiajame kėlinyje „MOGO/LSPA“ įrodė pranašumą triumfuodami 4:1.

 Du kėlinius lygiai su lygos lyderiais kovojusi „Energija“ krito trečiajame kėlinyje<br> hockey.lt nuotr.
 Du kėlinius lygiai su lygos lyderiais kovojusi „Energija“ krito trečiajame kėlinyje<br> hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2022, 8:17 PM

Lygos lyderiai nuo pat rungtynių starto atakavo „Airwell Energijos“ vartus, bet Arūno Aleinikovo auklėtiniams pavyko atlaikyti visus varžovų bandymus įveikti Maksimo Duvės gynybą. Vien per pirmąsias dvidešimt minučių Elektrėnų klubo vartininkas atrėmė 21 metimus į jo vartus.

Antrajame kėlinyje svečiai iš Lietuvos ir toliau sėkmingai atmušinėjo varžovų išpuolius, o jie patys surengė keletą pavojingų kontratakų. Tiesa, nė vienos iš jų jiems užbaigti įvarčiu nepavyko. Pačioje kėlinio pabaigoje daugumos metu „Airwell Energijos“ gynėjas Sergejus Lohačius ne tik prasižengė išlygindamas komandų sudėtis, bet ir nenorėdamas sutikti su nuobauda padvigubino laiką, kurį jis turėjo praleisti ant nubaustųjų žaidėjų suolelio.

Būtent antrosios ukrainiečio nuobaudos metu, jau prasidėjus trečiajam kėliniui, į „Airwell Energijos“ vartus krito įvartis. Puikiai įžaidus daugumą Elviui Želubovskiui beliko pasiųsti ritulį į vartų tinklą (42:39, rez. perd. Karlis Ozolinšas, Rudolfas Maslovskis).

Galiausiai šansus elektrėniškiams iškovoti taškus atėmė Artūras Ozolinšas, per minutę pelnęs du įvarčius (47:08, rez. perd. K. Ozolinšas, R. Maslovskis ir 48:03, rez. perd. Krišjanis Redlihas). Rungtynių pabaigoje Nazaras Ružnikovas iš arti sugebėjo realizuoti daugumą ir pelnyti „Airwell Energijos“ pirmąjį įvartį, bet situacijos rungtynėse pakeisti elektrėniškiai jau nesugebėjo (55:48, rez. perd. Artūras Tomsonas, S. Lohačius). Paskutinę rungtynių minutę šeimininkų persvarą dar padidino Tomas Opeltas (59:22, rez. perd. E. Želubovskis, Gustavas Bergas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.