EUROLYGA 2023

UFC narve – garsių amerikiečių akistata

Stephenas Thompsonas – prieš Keviną Hollandą. Šie amerikiečiai aiškinsis santykius savaitgalį UFC turnyre Orlande (JAV).

Kevinas Hollandas. <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Kevinas Hollandas. <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-02 12:57

Tai bus pusvidutinio svorio kategorijos (iki 77,1 kg) dvikova. Ją gruodžio 4-ąją, sekmadienį, tiesiogiai rodys „TV3 Sport“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“.Transliacijos pradžia – 5 val. Iš pradžių bus parodyta keletas įžanginių kovų.

39 metų 183 cm ūgio S. Thompsonas, kuris laisvalaikiu dirba modeliu, anksčiau yra grūmęsis dėl pasaulio čempiono titulo, bet jo neiškovojo. 2016-aisiais jis mūšį su tėvynainiu Tyronu Woodley baigė lygiosiomis, o 2017-aisiais pastarajam sportininkui pralaimėjo.

S. Thompsonas, išsiskiriantis labai galingu smūgiu, anksčiau užsiiminėjo kikboksu. Šios sporto šakos varžybose jis nepatyrė nė vienos nesėkmės! Amerikietis kikbokso mėgėjų turnyruose laimėjo visas 37 kovas, o profesionalų varžybose – visas 20. JAV atstovas yra 2005 metų pasaulio kikbokso pirmenybių nugalėtojas.

UFC narve S. Thompsonui sekasi šiek tiek prasčiau. Jis suklupo dviejose paskutinėse akistatose. Pastarajame susirėmime jis pernai gruodį turėjo pripažinti kito amerikiečio Balai Muhammado pranašumą. Prieš tai nusiledo tėvynainiui Gilbertui Burnsui.

MMA (Mišrių kovos menų) varžybose S. Thompsonas šventė 16 pergalių (7 nokautais), patyrė šešis pralaimėjimus. UFC pusvidutinio svorio kategorijos reitinge jis užima šeštąją vietą.

30-metis 191 cm ūgio K. Hollandas pastarojoje UFC dvikovoje šiemet rugsėjį jau pirmajame raunde neatsilaikė prieš Švedijos atstovą Chamzatą Čimajevą. Prieš tai amerikietis buvo laimėjęs dukart iš eilės.

MMA turnyruose K. Hollando sąskaitoje – 23 pergalės (13 nokautais), 8 nesėkmės. Beje, jis į UFC perėjo 2018 metais, o S. Thompsonas yra kur kas labiau patyręs. Jis šioje organizacijoje atsidūrė jau 2012-aisiais. Tiesa, kai kurie specialistai pažymi, kad K. Hollando koziriu gali tapti tai, kad jis gerokai jaunesnis ir aukštesnis už oponentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.