EUROLYGA 2023

Lietuvos atstovai dalyvaus antrosiose pasaulio paplūdimio žaidynėse Indonezijoje

Lietuvos rinktinė kitų metų vasarą dalyvaus antrą kartą rengiamose pasaulio paplūdimio žaidynėse. Balyje (Indonezija) vyksiančiame renginyje lietuviai varžysis jaunimo merginų ir vaikinų 3×3 krepšinio turnyruose bei pakrančių irklavimo sprinto rungtyje.

Žygimantas Gali<br>LIF nuotr.
Žygimantas Gali<br>LIF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2022, 12:22 PM

„Jau matome, kad 2023 metais į tarptautinius olimpinio judėjimo organizuojamus renginius išvešime rekordinį skaičių sportininkų. Mūsų laukia du Europos jaunimo olimpiniai festivaliai, Europos žaidynės, o dabar dar ir Pasaulio nacionalinių olimpinių komitetų asociacijos rengiamos Pasaulio paplūdimio žaidynės.

Paplūdimio žaidynės – tai jaunas, dinamiškas ir įtraukiantis renginys, kuris paplūdimio neformalumą sujungia su elitiniu sportu. Džiaugiuosi, kad ir Lietuvos sportininkai turės galimybę dalyvauti šioje sporto šventėje“, – sakė olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Lietuvai vietą pakrančių irklavimo vienviete valtimi sprinto rungtyje iškovojo spalį Europos čempionu tapęs Žygimantas Gališanskis. Iš viso šioje rungtyje varžysis 20 sportininkų.

3×3 krepšinio varžybų kvotos buvo skirstomos atsižvelgiant į Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) paskelbtą jaunimo (iki 23 metų) reitingą. Lietuvos merginų jaunimo komanda pasaulio reitinge užima 7 vietą, o vaikinų – 2-ąja. Afrikos, Amerikos ir Europos žemynams buvo skirta po keturias kvotas merginų ir vaikinų komandoms, Azijai ir Okeanijai – trys, viena kvota skirta šalies šeimininkės komandoms.

Pasaulio nacionalinių olimpinių komitetų asociacijos (ANOC) organizuojamos žaidynės pirmą kartą vyko 2019 m. Katare. Tai renginys, kurio programoje – jaunos ir dinamiškos vandens, paplūdimio ir veiksmo sporto šakos.

Šiose žaidynėse, kaip ir Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) organizuojamuose renginiuose didelis dėmesys bus skiriamas tvarumui. Bus stengiamasi, kad poveikis aplinkai būtų kuo mažesnis, todėl ketinama naudoti jau egzistuojančią arba laikiną varžybų infrastruktūrą.

Pasaulio paplūdimio žaidynės Balyje vyks 2023 m. rugpjūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.