EUROLYGA 2023

Dvi Lietuvos rankininkų komandos iškovojo pirmuosius taškus Europos lygoje

Dvi komandos, kurioms atstovauja Lietuvos rankininkai, antradienį iškovojo pirmuosius taškus Europos lygos turnyre. Penktajame ture autsaiderių dvikovose lygiosiomis sužaidė ir Zaporižės „Motor“, kurio aprangą vilki Jonas Truchanovičius, ir be traumuoto Karolio Antanavičiaus rungtyniaujanti Hardo „Alpla“.

Jonas Truchanovičius.<br> Motor klubo nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br> Motor klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2022, 9:20 AM, atnaujinta Dec 7, 2022, 2:54 PM

Gintaro Savukyno treniruojamas Zaporižės „Motor“ viešėjo Portugalijoje ir labai lygiai vykusiose rungtynėse sužaidė lygiosiomis su „Aguas Santas“ komanda 26:26 (15:14). Jonas Truchanovičius įmetė 1 įvartį ir kartą buvo pašalintas 2 min.

Nė viena komanda nė sykio nepirmavo didesniu nei dviejų įvarčių skirtumu, o paskutinę minutę galimybę iškovoti du taškus turėjo ir vieni, ir kiti. „Motor“ iš pradžių apsigynė nuo šeimininkų atakos, bet atsakomojoje atakoje įmesti įvarčio irgi nepajėgė.

Po penktojo turo „Motor“ ir „Aguas Santas“ turi po 1 tašką ir D grupėje dalijasi priešpaskutinę penktąją vietą. Grupės lyderė yra visas penkerias rungtynes laimėjusi ir 10 taškų surinkusi Berlyno „Füchse“.

Hardo „Alpla“ antradienį taip pat kovojo iki tol taškų neturėjusių komandų rungtynėse ir namie sužaidė lygiosiomis 30:30 (14:15) su „Balatonfüred“. Šios rungtynės klostėsi panašiai, bet „Alpla“ teko vytis antrajame kėlinyje truputį didesniu trijų įvarčių skirtumu pirmavusius svečius iš Vengrijos.

„Alpla“ ir „Balatonfüred“ surinko po 1 tašką ir dalijasi penktąją vietą C grupėje. Joje pirmauja 10 taškų iškovojusi Našicų „Nexe“.

Skaudžią nesėkmę patyrė viena iš B grupės lyderių „Aix“ ekipa, kurioje žaidžia Gerdas Babarskas. Provanso Ekso rankininkai namie 34:36 (18:15) nusileido „Ystads IF“ komandai. G.Babarskas įvarčių nepelnė.

„Aix“ gerai žaidė tik pirmojo kėlinio pabaigoje, kuomet įgijo keturių įvarčių persvarą. Tačiau iškart po pertraukos svečiai iš Švedijos perėmė iniciatyvą, o galutinis rezultatas net neatspindėjo „Ystads IF“ persvaros.

Jokių galimybių neturėjo be susižeidusio Rolando Bernatonio žaidžianti „Benidorm“ komanda. Ji namie pralaimėjo B grupės lyderiui „Flensburg-Handewitt“ klubui 32:38 (17:21).

B grupės vienvaldis lyderis yra 8 taškus turintis „Flensburg“. „Aix“ ir „Ystads IF“ turi po 6 taškus ir dalijasi antrąją vietą. „Benidorm“ iškovojo 2 taškus ir užima paskutinę šeštąją vietą.

A grupėje pirmauja 10 taškų surinkęs „Montpellier“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.