EUROLYGA 2023

Rekordų liūtis Austrijoje: net trys Lietuvos biatlonininkai iškovojo teisę startuoti persekiojime

Hochfilcene (Austrija) vykstantį antrą pasaulio biatlono taurės etapą sėkmingai pradėjo Lietuvos biatlonininkai vyrai. Vytautas Strolia vėl kovėsi dėl aukščiausių vietų, tačiau žibėjo ne tik jis, bet ir visa rinktinė. Teisę dalyvauti persekiojimo rungtyje pirmą kartą šalies istorijoje iškovojo net trys mūsiškiai, tuo pačiu pelnę rekordinį Nacijų taurės įskaitos taškų skaičių.

 Maksimas Fominas<br> Christian Manzoni/IBU nuotr.
 Maksimas Fominas<br> Christian Manzoni/IBU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 9:27 PM

Vyrų 10 km sprinto varžybose V.Strolia užėmė 12 vietą (šaudymas 0+0), Karolis Dombrovskis – 44-ą (1+0), karjeros rekordą užfiksavęs Maksimas Fominas – 54-ą (0+0), o Tomas Kaukėnas – 73-ią (2+2). Rinktinė iškovojo 313 taškų Nacijų įskaitoje, pirmąsyk perkopusi simbolinę 300 taškų ribą.

Už 12 vietą V.Stroliai atiteko dar 29 įskaitiniai pasaulio taurės taškai, o bendroje įskaitoje mūsiškis žengia net 13-as (112 tšk.). Beje, analogišką poziciją šioje trasoje su idealiu šaudymu anykštėnas užėmė ir pernai.

„Iš tikrųjų tos varžybos panašios, nes savijauta ir tada, ir dabar nebuvo pati geriausia. Kalnus mano organizmas jaučia, tos pirmos varžybos kalnuose ne į gerą, bet šaudymas šįkart, kaip ir praeitais metais, išgelbėjo. Pritrūko greičio, bet bendrai 12 vieta esu patenkintas. Šiandien buvo smagios varžybos visai komandai, surinkome daug taškų, visų vietos aukštos – smagu dėl to“, – komentavo V.Strolia.

Varžybose sportininkai šaudė ne po 3,3 km rato, bet po 2,5 km gulint bei 7,5 km stovint. Dėl sniego trūkumo organizatoriai sutrumpino trasą, todėl biatlonininkai įveikė ne tris ilgesnius ratus, bet keturis po 2,5 km.

„Negaliu vertinti, ar gerai, ar blogai, tiesiog toks ratas, tokios varžybos. Nekreipiau dėmesio, visiems vienodai. Šiandien sąlygos buvo labai geros, ledo daug nebuvo, nebent truputį posūkiuose. Ir slidės šiandien dirbo gerai, ir trasa gera, tik pritrūko jėgų“, – sąlygomis nesiskundė V.Strolia.

Bene džiaugsmingiausiai į pasirodymą reagavo M.Fominas, pasiekęs vieną iš pagrindinių viso sezono tikslų. 22-ejų sportininkas 17 pozicijų pagerino karjeros rekordą bei tapo jauniausiu Lietuvos biatlonininku nuo 2011 metų, iškovojusiu teisę dalyvauti persekiojimo varžybose.

„Esu tikrai patenkintas, pirmą kartą patekau į persekiojimą – toks buvo vienas iš pagrindinių tikslų šiemet. Trasoje man sakė, kelintas esu, koks atsilikimas, viską žinojau, bet vietos neprognozavau. Kaip ir praeitą kartą estafetėje važiavau su tuščia galva, norėjau tiesiog atlikti savo darbą ir kuo mažiau pralaimėti“, – sakė M.Fominas.

Biatlonininkai šeštadienį dalyvaus 4x7,5 km estafečių varžybose, o persekiojimas vyks sekmadienį. Primename, kad praėjusią savaitę vyrų estafetė užfiksavo dar vieną rekordą, užėmusi 8 vietą.

„Bus pirmas persekiojimas, sunku pasakyti, ko tikėtis. Trys varžybos iš eilės, nežinau, kokia bus savijauta. Esu jaunas, pasistengsiu pasilaikyti su kažkuo, o svarbiausias tikslas – kuo geriau sušaudyti“, – apie sekmadienio debiutą kalbėjo M.Fominas.

10 km sprinte triumfavo sezono lyderis Johannesas Thingnesas Boe. Be klaidų šaudęs norvegas net 43 sek. pranoko prancūzą Emilieną Jacqueliną (0+1) bei 46,9 sek. – tautietį Sturlą Holmą Laegreidą (0+1). V.Strolia atsiliko 1 min. 35,6 sek. – nuo dešimtuko mūsiškį skyrė 15,5 sek.

K.Dombrovskis nugalėtojui pralaimėjo 2 min. 32 sek., M.Fominas – 2 min. 58,2 sek., o T.Kaukėnas – 3 min. 31,9 sek. Varžybose dalyvavo 105 biatlonininkai.

Nacijų taurės įskaitoje Lietuvos vyrų rinktinė rikiuojasi 11-a (1093 tšk.) ir vos 16 taškų nusileidžia dešimtą poziciją užimantiems šveicarams. 10 pozicija į pasaulio taurės varžybas leistų deleguoti net 5 atstovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.