EUROLYGA 2023

Lietuviai pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionatą pradėjo pralaimėjimu britams

Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinei nepavyko sėkmingai pradėti Kaune sekmadienį startavusio pasaulio jaunimo iki 20 metų II diviziono A grupės turnyro.

Lietuviai pralaimėjimu pradėjo pasaulio čempionatą.<br>hockey.lt nuotr.
Lietuviai pralaimėjimu pradėjo pasaulio čempionatą.<br>hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2022, 7:23 PM

Pirmose Kauno ledo rūmuose vykstančio čempionato rungtynėse Lietuvos rinktinė nesugebėjo išlaikyti įgytos persvaros ir patyrė pralaimėjimą 3:4 prieš Didžiosios Britanijos ledo ritulininkus.

Rungtynių pradžioje lietuviai labai anksti privertė varžovus pažeisti taisykles ir nors pirmosios daugumos realizuoti nepavyko, po antrosios britų pažangos Lietuvos rinktinė įsiveržė į priekį. Iš arti ritulį į vartus pasiuntė Timuras Sedleckis-Razinas (06:57, rez. perd. Simonas Valivonis, Milanas Levčenko).

Į dar didesnį šoką lietuviai rungtynių favoritus pasiuntė po minutės, kai Ilja Michalevičius prasiveržė prie varžovų vartų ir atliko pavojingą metimą, o pirmasis prie vartininko atremto ritulio prišokęs Marijus Dumčius padvigubino Lietuvos rinktinės persvarą (08:21, rez. perd. I. Michalevičius, Ignas Bakus).

Didžiosios Britanijos atstovams atsitiesti padėjo Carteris Hamillas. Puolėjas metimu atbula ranka pasiuntė ritulį virš Juliaus Andrekaus peties ir sušvelnino lietuvių persvarą iki minimumo (09:59, rez. perd. Archie Hazeldine‘as)

Pelnytas įvartis suteikė britams pasitikėjimo aktyviau spausti lietuvius jų pačių aikštės zonoje, o situaciją dar labiau komplikavosi antrojo kėlinio pradžioje. Už žaidimą aukštai iškelta lazda M. Dumčius susilaukė maksimalios nuobaudos: ne tik paliko komandą penkių minučių mažumai, tačiau ir pats buvo išvarytas iš aikštės.

Mažumoje atsilaikyti lietuviams nepavyko: puikiai įžaidus ritulį Bayliui Harewoodui beliko iš arti pasiųsti ritulį į tuščius vartus (27:55, rez. perd. Mackenzie Stewartas). Visgi, galutinai perlaužti rungtynių kontrolės Didžiosios Britanijos rinktinė nesugebėjo ir antroje kėlinio dalyje savo progų turėjo ir lietuviai. Iš pradžių porą pavojingų metimų atliko Paulius Grybauskas, o vėliau Lietuvos rinktinė vėl gavo progą daugumai.

Būtent daugumoje krito trečiasis įvartis į Didžiosios Britanijos vartus. T. Sedleckis-Razinas įsiveržė į oponentų zoną ir perdavė ritulį Vakariui Čižui, kuris nestabdydamas jo vienu lietimu iššovė į viršutinį vartų kampą (38:05, rez. perd. T. Sedleckis-Razinas, Domas Janušonis).

Rezultatas vėl tapo lygus po individualaus Jacko Hopkinso reido. Puolėjas įsiveržė į lietuvių zoną ir palikęs gynėją už nugaros galingu metimu pasiuntė ritulį į vartus (39:20, rez. perd. B. Harewoodas).

Trečiąjį kėlinį aktyviau pradėjo lietuviai bet jiems koją pakišo nuobaudos. Iš pradžių suteikę progą varžovams perimti iniciatyvą, vėliau Lietuvos rinktinės nariai prasižengė jau patys žaisdami daugumoje, o dar viena nuobauda leido oponentams įgyti dvigubą kiekybinę persvarą. Tokios progos Didžiosios Britanijos nariai nepaleido: J. Hopkinsas metimu į artimąjį vartų kampą pirmą kartą rungtynėse išvedė savo rinktinę į priekį (49:17, rez. perd. Jonathanas McBeanas, Rhodesas Michellis-Kingas).

Per likusią rungtynių dalį lietuviai dar dukart žaidė daugumoje, bet įvarčiais šių situacijų jie nepavertė ir pergale po rungtynių džiaugėsi Didžioji Britanija.

Lietuvos rinktinės treneris Mindaugas Kieras po rungtynių neslėpė, jog didelę įtaką rungtynių rezultatui turėjo nereikalingos nuobaudos.

„Rungtynių pradžioje žaidėme tikrai gerai, dėl to įsiveržėme į priekį. Bet vėliau gavome tokių baudų, kurių tikrai galėjome negauti. Tarp jų ir netyčinis žaidimas aukštai pakelta lazda, po kurio teko penkias minutes gintis keturi prieš penkis. Tokie keli niuansai gali ir nulemti visą rungtynių pabaigą“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausias treneris.

Geriausiu rungtynių žaidėju išrinkto Domo Janušonio teigimu, šiandien rinktinei pritrūko sėkmės realizuojant savo progas.

„Manau, kad žaidėme gana gerai, pirmajame kėlinyje dominavome rungtynėse. Antrajame kėlinyje koją pakišo baudos minutės, o trečiajame kėlinyje jau kažkiek pritrūko ir jėgų. Kažkur pritrūko ir sėkmės, kai varžovai išnaudojo savo progas, o mes savųjų ne. Tačiau manyčiau, jog šiandien buvome verti pergalės“, – neslėpė gynėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.