EUROLYGA 2023

Dviratininkai paramos fondui jau surinko per 3000 eurų

Lietuvos dviračių sporto čempionai ir kiti šalies dviračių sporto bendruomenės nariai per dvi savaites labdaros ir paramos fondui „Rugutė“ padėjo surinkti jau per 3000 eurų. Dviratininkai socialiniuose tinkluose rengia aukcionus ir ragina aukoti „Rugutės“ globojamiems vaikams per „Contribee“ platformą.

Ignatas Konovalovas su aukcione parduotais bateliais <br> R.Petrausko nuotr.
Ignatas Konovalovas su aukcione parduotais bateliais <br> R.Petrausko nuotr.
 Gediminas Bagdonas.<br> R.Petrausko nuotr.
 Gediminas Bagdonas.<br> R.Petrausko nuotr.
 Darius Levickis.<br> R.Petrausko nuotr.
 Darius Levickis.<br> R.Petrausko nuotr.
 Svetlana Pauliukaitė.<br> R.Petrausko nuotr.
 Svetlana Pauliukaitė.<br> R.Petrausko nuotr.
Olivija Baleišytė. <br> R.Petrausko nuotr.
Olivija Baleišytė. <br> R.Petrausko nuotr.
Ignatas Konovalovas ir Darius Levickis <br> R.Petrausko nuotr.
Ignatas Konovalovas ir Darius Levickis <br> R.Petrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 4:10 PM, atnaujinta Dec 14, 2022, 4:12 PM

Aukcionus jau surengė dukart pasaulio ir triskart Europos čempionė bei penkerių olimpinių žaidynių dalyvė Simona Krupeckaitė, Europos čempionė Vaida Bronickienė, Europos čempionatų prizininkė Katažina Sosna, buvusi pasaulio jaunių čempionė ir rekordininkė Olivija Baleišytė, jau 15 metų aukščiausio lygio varžybose dalyvaujantis Ignatas Konovalovas, „Velopeak Boilers“ komanda, dviratininkas ir varžybų organizatorius Antanas Gražulis. Daugiausiai pinigų – 800 eurų – gauta už elitinės Prancūzijos komandos „Groupama – FDJ“ nario I. Konovalovo batelius.

„Džiugu, kad onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams jau pavyko surinkti nemažą sumą. Dviratininkai prisideda prie šios iniciatyvos rengdami aukcionus, aukodami pinigus ar tiesiog dalindamiesi žinia apie galimybę prisidėti prie kilnaus tikslo.

Kai kurie geri žmonės paramą perveda tiesiai į „Rugutės“ sąskaitą, – sakė iniciatyvos koordinatorė S. Krupeckaitė. – Kviečiame ir toliau aukoti „Rugutės“ fondui. „Contribee“ platformoje lėšos bus renkamos iki Kalėdų.“

Lapkričio 18 dieną Vilniuje buvo surengtas Lietuvos dviračių sporto 100-mečio minėjimas. Dviratininkams už ilgametę tarptautinę karjerą ir dalyvavimą olimpinėse žaidynėse įteikti 18-us metus gyvuojančio labdaros ir paramos fondo „Rugutė“ globojamų vaikų piešiniai. Tai giliai sujaudino dviratininkus ir netrukus po renginio pradėta paramos akcija.

„Mūsų sportininkai per šventę Vilniuje gavo unikalias dovanas. Jas nupiešė kovotojai tikrąja to žodžio prasme – vaikai, kovojantys su baisiausia liga. Jie įdėjo visa širdį, norėdami atvaizduoti mūsų sporto šaką.

Džiaugiuosi, kad dviratininkai, atsidėkodami už unikalias dovanas, ėmėsi gražios iniciatyvos. Tikiuosi, kad iki švenčių paramos suma „Rugutei“ gerokai išaugs“, – sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos prezidentas Darius Levickis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.