EUROLYGA 2023

Geriausia Lietuvos metų sportininke pripažinta R. Meilutytė sulaukė įvertinimo ir užsienyje

Su pasaulio čempionės titulu ir geriausios Lietuvos metų sportininkės trofėjumi plaukimo sezoną užbaigusi Rūta Meilutytė sulaukė dar vieno įvertinimo. Šį kartą 25-erių kaunietė neliko nepastebėta tarptautinėje plaukimo bendruomenėje.

R.Meilutytė.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
R.Meilutytė.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
R. Meilutytė<br>Lietuvos plaukimo federacijos nuotr.
R. Meilutytė<br>Lietuvos plaukimo federacijos nuotr.
R. Meilutytė<br>Lietuvos plaukimo federacijos nuotr.
R. Meilutytė<br>Lietuvos plaukimo federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-12-29 12:29, atnaujinta 2022-12-29 13:49

R.Meilutytė garsaus apie vandens sporto šakas rašančio naujienų portalo „SwimSwam“ metinėje apžvalgoje buvo pripažinta „Metų sugrįžimo“ nominacijos laureate.

„SwimSwam“ priminė šlovingą Lietuvos plaukikės karjeros pradžią ir vėliau ją užklupusias problemas, kurios privertė šalies plaukimo žvaigždę pristabdyti savo karjerą.

Praėjusių metų pabaigoje oficialiai apie savo sugrįžimą į plaukimą pranešusi R.Meilutytė ryškiausiai suspindo 2022 metais.

Į plaukimą R.Meilutytė grįžo sau įprastais grybšniais – užkeliančiais ant apdovanojimų pakylos.

Rūtos medalių skaitliukas vėl sukosi pilnu pajėgumu. Po trejų metų pertraukos elitinių pasaulio sportininkių gretose plaukusi R.Meilutytė pasaulio čempionate Budapešte, Vengrijoje, 100 m krūtine finale įveikė per 1 min. 6,02 sek. ir nusileido tik italei Benedettai Pilato ir vokietei Annai Elendt, iškovodama bronzą.

Iš Budapešto 25-erių R.Meilutytė taip pat parsivežė neolimpinėje, 50 m krūtine, distancijoje iškovotą aukso medalį. Identiškas scenarijus pasikartojo ir Senojo žemyno pirmenybėse.

Europos čempionate Romoje R.Meilutytė nusileido tik baseino šeimininkėms italėms B.Pilato ir Lisai Angiolini – finale 100 metrų nuplaukė per 1 min. 06,50 sek. ir pelnė taip pat bronzos medalį. O neolimpinėje 50 m krūtine distancijoje tapo čempione.

Įdomu tai, kad dėl organizatorių klaidingai nurodyto laiko R.Meilutytė vos nepavėlavo į 50 m krūtine pusfinalio plaukimą. Tačiau be deramo apšilimo startavusi R.Meilutytė ne tik buvo greičiausia, bet ir pagerino (29,44 sek.) sau priklausiusį Lietuvos rekordą, gyvavusį nuo 2013 metų.

Metus kaunietė užbaigė triumfuodama Melburne vykusiame pasaulio plaukimo čempionate ir pagerindama 50 m plaukimo krūtine pasaulio rekordą.

Sportininkė vis dar nėra apsisprendusi dėl savo dalyvavimo 2024-ųjų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.