EUROLYGA 2023

R. Berankis „Challenger“ turnyre savo pasirodymą baigė dar aštuntfinalyje

Pasirodymą Portugalijoje vykstančiame ATP „Challenger“ serijos „Oeiras Indoor 1“ vyrų teniso turnyre baigė 32-ejų lietuvis Ričardas Berankis (ATP-168).

R.Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
R.Berankis.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2023, 3:05 PM, atnaujinta Jan 4, 2023, 5:50 PM

Pirmas turnyre pagal skirstymą R.Berankis aštuntfinalyje 2:6, 7:5, 6:7 (3:7) nusileido 27-erių turkui Cemui Ilkeliui (ATP-378). Kova truko beveik tris valandas.

Deja, bet dvikovos pradžia lietuviui gerai nesusiklostė. R.Berankis pralaimėjo pačią pirmąjąsavo padavimų seriją ir taip atidavė seto kontrolę priešininkui. Maža to, seto pabaigoje sekė dar viena pralaimėta R.Berankio savų padavimų seriją ir pirmajame sete jis turkui nusileido 2:6.

Antrojo seto startas lietuviui taip pat buvo klampus – jis ir vėl pralaimėjo savo pirmąją padavimų seriją. Laimei, seto eigoje, R.Berankiui pavyko atstatyti lygybę.

Kiek vėliau jis galingai užbaigė reikalus antrajame sete ir laimėjęs jį 7:5 viską perkėlė į lemiamą trečiąjį setą.

Jo metu vyko permaininga kova – R.Berankis pradžioje vėl praleido priešininką į priekį, bet vėliau sugebėjo laimėti turko padavimų seriją ir sugrąžino intrigą, o dvikova persikėlė į pratęsimą. Vis dėlto jo metu žaidimas priklausė turkui, kuris žengė į kitą turnyro etapą.

Lietuvis su turku anksčiau žaidė vos kartą – kovojo Dohoje (Kataras) 2020-siais ATP 250 serijos turnyre, o tąkart R.Berankis patyrė nesėkmę – 2:6, 6:4, 2:6. C.Ilkelis per karjerą 6 kartus žaidė ATP „Challenger“ turnyrų finaluose, bet laimėjo tik kartą.

Pergalę iškovojęs tenisininkas pelnė 9 ATP reitingo taškus ir 1000 eurų prizą, o ketvirtfinalyje susitiks su vokiečiu Elmaru Ejupovičiumi (ATP-326) arba prancūzu Gabrieliu Debru (ATP-630).

R.Berankiui atiteko 4 ATP vienetų reitingo taškai ir 600 eurų.

ATP „Challenger“ serijos vyrų teniso turnyro Portugalijoje prizų fondą sudaro 36 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.