EUROLYGA 2023

Žiemos universiadoje – net trys dailiojo čiuožimo atstovai

Sausio 12 -22 dienomis Leik Pleside (JAV) vyks pasaulio žiemos universiada. Tai yra didžiausias sporto renginys po žiemos olimpinių žaidynių. Laukiama daugiau kaip 2000 atletų.

 LČF nuotr.
 LČF nuotr.
 Paulima Ramanauskaitė ir Deividas Kizala<br> LČF nuotr.
 Paulima Ramanauskaitė ir Deividas Kizala<br> LČF nuotr.
 Paulima Ramanauskaitė<br> LČF nuotr.
 Paulima Ramanauskaitė<br> LČF nuotr.
 Aleksandra Golovkina<br> LČF nuotr.
 Aleksandra Golovkina<br> LČF nuotr.
 Aleksandra Golovkina<br> LČF nuotr.
 Aleksandra Golovkina<br> LČF nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 2:19 PM

Lietuvai šiose žaidynėse atstovauja keturi atletai. Lietuvos čiuožimo federacija džiaugiasi ir didžiuojasi, kad net trys delegacijos nariai yra dailiojo čiuožimo atstovai: Lietuvos čempionė Aleksandra Golovkina bei šokių ant ledo vicečempionai Paulina Ramanauskaitė ir Deividas Kizala.

Dailiojo čiuožimo moterų rungtyje dalyvaus 35 dalyvės, vyrų – 32 ir šokių ant ledo – 13 duetų. Mūsų sportininkai sėkmingai atvyko į Leik Plesidą ir jau treniruojasi nuostabiuose ledo rūmuose, kuriuose 1923 ir 1980 m. vyko žiemos olimpinės žaidynės.

Jie su nekantrumu laukia savo pirmųjų žaidynių atidarymo, kuris vyks sausio 12 dieną 19 val. (JAV laiku), o jau sausio 13 dieną pirmieji startuos šokėjai ant ledo atlikdami ritminį šokį.

Sausio 14 d. dieną moterys atliks trumpąją programą, o šokėjai laisvąjį šokį. Sausio 15 d. 24 moterys patekusios į finalą turės teisę atlikti laisvąją programą. Labai tikimės ir linkime Aleksandrai Golovkinai patekti tarp jų.

Garsioji Leik Plesido ledo arena buvo sėkminga Lietuvos čiuožėjoms, kur 2019 m. vyko tarptautinės vaikų žiemos žaidynės. Jose Jogailė Aglinskytė laimėjo aukso medalį, o Selina Kaneda bronzos medalį.

Pažymėtina, kad 1993 m. Zakopanėje (Lenkija) vykusioje žiemos Universiadoje startavę Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas iškovojo sidabro medalius.

Džiugu, kad į šias žaidynes buvo pakviestos teisėjauti ir dvi tarptautinės kategorijos teisėjos iš Lietuvos: Laima Krauzienė ir Živilė Mockuvienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.