EUROLYGA 2023

Rusija kvailina pasaulį: nusprendė, kad K. Valijeva nekalta dėl dopingo vartojimo, tačiau atėmė niekinį medalį

Rusijos antidopingo agentūros (RUSADA) Drausmės komiteto atstovai sugebėjo apsimesti kvailiais ir kartu gelbėjo suteptą rusų sporto mundurą: garsiąją valstybės argesorės dailiojo čiuožimo atstovę Kamilą Valijevą komitetas pripažino kalta dėl antidopingo taisyklių pažeidimo, tačiau kartu konstatavo, kad dėl dopingo vartojimo ji nekalta. Kitą vertus tam, kad būtų bausmės vaizdas, rusų antidopingo agentūra atėmė iš K.Valijevos 2021-siais gruodžio 25 dieną iškovotą Rusijos čempionato auksą.

Kamila Valijeva paryrė fiasko.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Kamila Valijeva paryrė fiasko.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Kamila Valijeva paryrė fiasko.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Kamila Valijeva paryrė fiasko.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 8:22 PM, atnaujinta Jan 13, 2023, 8:24 PM

Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) spaudos tarnyba pranešė, kad RUSADA nusprendė, kad nepaisant paties dopingo pažeidimo fakto, sportininkės kaltės nemato ir ji nėra atsakinga už jokį sportinį aplaidumą.

Ir nėra dėl ko diskvalifikuoti dailiojo čiuožimo atstovės. WADA savo ruožtu jau paskelbė apie planus skųsti šį sprendimą Sporto arbitražo teismui (CAS).

Kartu pažymima, kad RUSADA drausmės komisija anuliavo dailiojo čiuožimo rezultatus, kuriuos ji parodė dopingo testo ėmimo dieną – 2021 m. gruodžio 25 d.

Tada K.Valijeva laimėjo Rusijos čempionatą Sankt Peterburge. Tad ji privalės sugrąžinti apdovanojima organizatoriams ir neteks čempionės vardo.

Nepaisant to, kad mėginys buvo paimtas Rusijos dailiojo čiuožimo čempionate, teigiamas dopingo rezultatas tapo žinomas tik 2022 metų vasarį per Pekino žiemos olimpines žaidynes.

Ten tuomet dar 15 metų K.Valijeva iškovojo auksą komandiniame dailiojo čiuožimo turnyre, tačiau apdovanojimas dar neįvyko dėl prasidėjusio dopingo vartojimo bylos tyrimo.

Lapkričio mėnesį WADA kreipėsi į CAS, prašydama uždrausti K.Valijevai startuoti bet kur ketverius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.