EUROLYGA 2023

Per sukčiavimo skandalą nukentėjo geriausias visų laikų sprinteris U. Boltas: pasigedo milijonų

Jamaikoje buvo pradėtas tyrimas po to, kai iš aštuoniskart olimpinio čempiono Usaino Bolto sąskaitos dingo keli milijonai dolerių.

Usainas Boltas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Usainas Boltas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2023, 3:45 PM, atnaujinta Jan 16, 2023, 3:47 PM

U.Bolto vadybininkas Nugentas Walkeris laikraščiui „The Gleaner“ sakė, kad Jamaikos Finansinių tyrimų skyrius ir Finansinių paslaugų komisija tiria investicinės bendrovės „Stocks and Securities Limited“ (SSL) atvejį. Taip pat manoma, kad ir pati SSL kreipėsi į policiją.

N.Walkeris pažymėjo, kad U.Boltas pastebėjo neatitikimus savo investicinėje SSL sąskaitose. „Buvo imtasi visų reikiamų priemonių, kad viskas būtų išsiaiškinta“, – sakė N.Walkeris ir pridūrė, kad dėl vykstančio tyrimo jis negalėjo atskleisti su tuo susijusių tikslių sumų.

„Jis buvo su šia įmone daugiau nei 10 metų... Peržiūrima visas jo investicijų istorija“, – pabrėžė N.Walkeris.

Pasak „The Gleaner“, vienas SSL darbuotojas buvo įsitraukęs į plačiai paplitusį sukčiavimą bendrovėje ir galėjo būti susijęs su prarastais U.Bolto pinigais.

Neįvardytam darbuotojui atstovaujanti advokatė sakė, kad jos klientas dvi savaites kalbėjosi su SSL teisiniais atstovais.

„Mano klientas diskutuoja su SSL ir SSL atstovaujančiais teisininkais“, – Jamaikos laikraščiui „The Gleaner“ sakė ji.

U.Boltas laikomas vienu geriausių visų laikų lengvaatlečių, kuriam priklauso 100 m, 200 m ir 4x100 m estafetės pasaulio rekordai. 36 metų sportininkas 2017 m. baigė karjerą ir yra sudaręs daug pelningų rėmimo sutarčių. Vien 2016 m. jis uždirbo 33 mln. dolerių iš rėmėjų, prizinių vietų bei honorarų už pasirodymus, ir yra daugiausiai uždirbantis lengvaatletis pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.