EUROLYGA 2023

Slidininkas Tautvydas Strolia knygas, filmus ir muziką renkasi pagal nuotaiką

Slidininkas Tautvydas Strolia 2022 metais debiutavo žiemos olimpinėse žaidynėse, o rudens pabaigoje pradėjo naująjį sezoną. Giliomis slidinėjimo tradicijomis garsėjančiose Norvegijoje ir Švedijoje nemažai laiko praleidžiantis lietuvis nedažnai, bet randa laiko savo pomėgiams, tarp kurių – knygos, muzika ir filmai.

Tautvydas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Tautvydas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Tautvydas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Tautvydas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Olimpinė panorama“

Jan 17, 2023, 2:58 PM, atnaujinta Jan 17, 2023, 3:00 PM

Slidininkas neslepia, kad pastaruoju metu knygą į rankas paima rečiau. Paprasčiausiai dėl to, kad įprato informaciją gauti naudodamasis greitesniais būdais, o grožinės literatūros gerbėjas jis niekad nebuvo.

„Įdomiausios man tokios knygos, iš kurių galima ko nors išmokti, pavyzdžiui, gauti finansų, komunikacijos žinių ar net asmeninės motyvacijos. Pastaroji skaityta įsimintina knyga Jerry Weintraubo „When I stop talking, you‘ll know I‘m dead“ – tai pamokų rinkinys žmogaus, kuris nuoširdžiai siekė savo aistros“, – pasakoja slidininkas.

T.Strolia savo dienotvarkėje laiko knygoms iš anksto nenumato. Jos gali rankose atsidurti bet kuriuo metu pačiose įvairiausiose vietose.

„Paros laiko prie knygų skaitymo nederinu. Kai pajuntu, kad noriu skaityti, pasiimu į rankas knygą. Kadangi dėl savo profesijos dažnai tenka keliauti, nutinka ir taip, kad nebūna gero interneto ryšio, todėl tam reikalui įsimetu vieną kitą knygą“, – sako T.Strolia.

Kalbėdamas apie mėgstamą muziką T.Strolia prisipažįsta, kad vieno mėgstamo atlikėjo neturi.

„Mėgstu klausyti įvairią muziką ir tai priklauso nuo nuotaikos, su kokiais žmonėmis esu ir tikriausiai nuo laiko, – sako sportininkas. – Muzikos klausausi gana dažnai, nes ilgose kelionėse automobiliu tenka praklausyti visų radijo stočių repertuarą.“

Muzikos klausymosi įrankiams įtakos turi nuotaika ir veikla. Priklausomai nuo to, ar įtemptai žaidžiama šachmatais, ar sportuojama, muzika gali būti leidžiama arba per ausines, arba garsiai salėje.

T.Strolia neatsisako siūlymų arba galimybių nueiti į koncertus.

„Nesvarbu, ar tai būtų „Saulės kliošas“, ar Dua Lipa, juk svarbiausia – gera kompanija“, – šypsosi olimpietis.

Sportininkui nepatinka ir geriausio filmo sąvoka. Pasak jo, tai per skambus žodis.

„Bet manau, kad vienas iš mano favoritų būtų „Tarp žvaigždžių“ („Interstellar“), taip pat „Paskutinio šokio“ („One Last Dance“) serijos. Mėgstu žiūrėti įvairius filmus, išskyrus siaubo. Jie neteikia per daug malonumo“, – prisipažįsta T.Strolia.

Filmus slidininkas irgi renkasi pagal nuotaiką ir prieš įsijungdamas dažniausiai pasitikrina jų įvertinimus. Žinoma, jeigu jis filmus žiūri ne vienas, tada pasirinkimo laisvė sumažėja.

„Labiausiai filmus mėgstu žiūrėti per kuo didesnį ekraną, tačiau ir kompiuteris tam puikiai pasitarnauja“, – populiariausius filmų žiūrėjimo būdus atskleidžia slidininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.