EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų tinklinio grandų mūšyje – maksimali drama iki paskutinio taško

Šį savaitgalį įvyko intriguojantis stipriausių Lietuvos moterų tinklinio komandų derbis. Lietuvos čempionė Kauno „Kauno-VDU“ komanda savo aikštėje priėmė Jonavos „Aušrinės“ ekipą ir kartu padovanojo dramatišką tinklinio spektaklį.

 „Kauno-VDU“ komanda<br> TK Kauno nuotr.
 „Kauno-VDU“ komanda<br> TK Kauno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2023, 12:50 PM

Šios rungtynės buvo įskaičiuotos tiek į „Optibet“ Baltijos tinklinio lygos, tiek į TOP SPORT Lietuvos čempionato įskaitas.

Po itin atkaklios ir permainingos kovos šeimininkės išplėšė pergalę 3–2 (25:22, 25:14, 20:25, 20:25, 17:15).

Mačo pradžioje iniciatyvą turėjo „Kauno-VDU“ klubas. Nors didelio pranašumo įgyti nepavyko, kaunietės laimėjo pirmą setą. Antrajame sete šeimininkės įsibėgėjo dar labiau ir nepaliko varžovėms jokių vilčių. Visgi tuomet rungtynių eiga apvirto aukštyn kojomis. Trečiajame sete jonaviškės ėmė žaisti energingiau ir perėmė iniciatyvą į savo rankas. Vienu metu „Aušrinė“ trečiajame sete pirmavo 18:9. Nors kaunietės vėliau kiek sušvelnino atsilikimą, setą pelnytai laimėjo viešnios.

Ketvirtasis setas jau buvo atkaklus. Artėjant setui į pabaigą, minimalų pranašumą turėjo „Aušrinė“ (21:20). Tuomet Jonavos ekipa pelnė keturis taškus iš eilės ir išlygino bendrą rungtynių rezultatą.

Penktasis setas parodė, kad susitinka dvi lygiavertės komandos. Neretai keitėsi pirmaujanti komanda, o Jonavos ekipa dar buvo atsidūrusi per žingsnį nuo pergalę (15:14). Visgi tuomet kovingumą pademonstravusios kaunietės pelnė tris taškus ir „Kauno-VDU“ tinklininkės džiaugėsi dramatiška pergale.

Kauno komandai 24 taškus pelnė Martyna Paukštytė, 14 – Gabija Kasperavičiūtė, 13 – Eglė Makauskaitė, 12 – Viltė Bogdanovič, 11 – Kotryna Motiejūnaitė.

„Aušrinės“ ekipoje net 31 tašką surinko Jekaterina Kovalskaja, 14 – Iryna Jakutavičienė, 8 – Marina Šramko.

Rezultatyviausia kauniečių žaidėja M. Paukštytė prisipažino, kad nusiteikimas, žaidžiant su principinėmis varžovėmis iš Jonavos, visada būna ypatingas.

„Nusiteikimas būna prieš kiekvienas rungtynes, bet tokie derbiai sukelia didesnį jaudulį bei įtampą. Žinant, kad Jonavos komanda turnyrinėje lentelėje yra aukščiau, tai dar labiau motyvuoja, o noras laimėti yra dar didesnis, nei įprastai. Norisi sužaisti taip, kaip mokame geriausiai“, – kalbėjo M.Paukštytė.

Tinklininkės teigimu, tinkamas žaidėjų užsidegimas lėmė užtikrintą rungtynių pradžią, bet vėliau nepavyko išlaikyti koncentracijos bei stabilaus žaidimo, o tai lėmė klaidas, kuriomis varžovės pasinaudojo.

„Penktame sete sukoncentravome dėmesį ir supratome, kad žaisti turime dabar. Pergalę pabaigoje lėmė tai, kad žaidėme kaip komanda ir bandėme rizikuoti. Nors ir varžovėms turint du „matchpoint’us“, mes nenuleidome rankų. Visos kovojome dėl kiekvieno taško iki rungtynių pabaigos. Tikėjome, kad galime išplėšti pergalę ir stengėmės tai pasiekti“, – džiaugėsi M. Paukštytė.

Tuo tarpu „Aušrinės“ komandos trenerė Raimonda Strelkauskaitė tikrai buvo slogios nuotaikos: „Pritrūko tik lašelio sėkmės... Kovojo merginos iki paskutinio kamuolio. Stiprų tašką įsidėjome į krepšelį“.

Pirmąsias šių komandų tarpusavio rungtynes Jonavoje taip pat laimėjo kaunietės.

Baltijos lygos turnyro lentelėje „Aušrinė“ (35 tšk.) užima antrąją vietą, o „Kaunas-VDU“ (30 tšk.) – ketvirtąją.

Jonavos ekipa turėjo išgyventi tikrą rungtynių maratoną, nes ji per tris dienas sužaidė trejas rungtynes. Be mačo su kaunietėmis, „Aušrinės“ tinklininkės sužaidė dvejas TOP SPORT Lietuvos čempionato rungtynes su Vilniaus universiteto (VU) komanda.

Vilniuje „Aušrinė“ pasiekė pergalę 3–0 (25:18, 25:17, 25:11), o Jonavoje – 3–0 (25:12, 25:8, 25:7).

Lietuvos čempionate pirmauja „Aušrinė“ (13 tšk.), bet jai įkandin žengia dvejomis rungtynėmis mažiau žaidusi „Kauno-VDU“ (11 tšk.) ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.