EUROLYGA 2023

Vengrijos rankininkai prasmuko į pasaulio pirmenybių ketvirtfinalį

Vengrijos vyrų rankinio rinktinė sekmadienį laimėjo paskutines pasaulio pirmenybių antrojo etapo rungtynes, sulaukė palankaus rezultato kitame mače ir pateko į ketvirtfinalį.

 Vengrijos rankininkai prasmuko į pasaulio pirmenybių ketvirtfinalį<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Vengrijos rankininkai prasmuko į pasaulio pirmenybių ketvirtfinalį<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2023, 12:22 AM, atnaujinta Jan 23, 2023, 9:39 AM

Kelialapiai

Sekmadienį pasaulio vyrų rankinio pirmenybių antrajame etape paskutiniojo turo rungtynes žaidė I ir II grupių komandos. I grupėje jau penktadienį du kelialapius į atkrintamąsias varžybas iškovojo Ispanijos ir Prancūzijos rinktinės, o II grupėje reikėjo išsiaiškinti, kuri komanda užims antrąją vietą ir pateks į ketvirtfinalį kartu su grupės nugalėtoja Švedijos ekipa.

Sekmadienio vakaras buvo laimingas Vengrijos rankininkams. Jie sutriuškino Žaliojo Kyšulio rinktinę 42:30 (22:15), o paskui sulaukė palankaus rezultato paskutinėse grupės rungtynėse, kuriose šeimininkė Švedijos rinktinė palaužė Portugalijos komandą 32:30 (13:14).

III ir IV grupėse paskutiniojo turo rungtynės bus žaidžiamos pirmadienį. Šiose grupėse kelialapius į ketvirtfinalį jau iškovojo Vokietijos, Norvegijos ir Egipto rankininkai.

Paskutinis kelialapis – beveik Danijos rinktinės rankose, bet aritmetinę galimybę aplenkti danus vis dar turi Kroatijos komanda.

Atomazga

Užimti antrąją vietą II grupėje prieš paskutinįjį turą pretendavo net keturios komandos: Portugalija, Islandija, Vengrija ir Brazilija.

Sekmadienį Geteborgo arenoje pirmi žaidė vengrai, kurie be vargo nugalėjo Žaliojo Kyšulio rankininkus. Šių rungtynių rezultatas iš kovos dėl kelialapio pašalino Islandijos ir Brazilijos komandas.

Išgirdę nemalonią, bet nė trupučio nenustebinusią žinią, islandai ir brazilai surengė įvarčių fiestą. Beveik be gynybos vykusiose rungtynėse pergalę 41:37 (18:22) pasiekė Islandijos komanda.

Visiškai kitokios buvo paskutinės grupės rungtynės, kuriose dėl antrosios vietos kovojusi Portugalijos rinktinė susirėmė su pirmąją vietą užsitikrinusia turnyro šeimininke Švedijos rinktine, kuri iki tol neprarado nė taško.

Nors Švedijos rinktinės treneris Glennas Solbergas neregistravo kelių pagrindinių žaidėjų, kiti rankininkai pasistengė nenuliūdinti vietos sirgalių ir pasiekė vengrus nudžiuginusią pergalę.

Dėl pergalės teko rimtai pakovoti. Visą pirmąjį kėlinį ir antrojo kėlinio pradžioje skirtumas nebuvo didesnis negu du įvarčiai, o gerokai ilgiau pirmavo svečiai iš Portugalijos. Vis dėlto įsibėgėjus antrajam kėliniui, kelios klaidos išmušė portugalus iš ritmo ir keturis įvarčius iš eilės įmetę švedai nutolo 22:18, paskui padidino persvarą 25:19.

Portugalijos komanda kelias minutes buvo lyg ištikta stabo, bet rankų nenuleido. Portugalai sumažino atsilikimą iki vieno įvarčio 26:27, tačiau jėgos išseko ir paskutinėmis minutėmis vėl solidžiau žaidė Švedijos komanda.

Varžovai

Nors I grupėje abu kelialapiai į ketvirtfinalį buvo atiduoti dar penktadienį, sekmadienį vakare Krokuvos arenoje dėmesį prikaustė Europos rankinio sunkiasvorių Prancūzijos ir Ispanijos rinktinių dvikova. Joje stipresni buvo olimpiniai čempionai prancūzai, pasiekę pergalę 28:26 (13:13).

Abiejų komandų treneriai tausojo lyderius ir leido ilgiau žaisti atsarginiams rankininkams, bet emocijų netrūko, o paskutinę minutę aikštėje net kilo nedidelis susistumdymas, kurį sukėlė prancūzo Lukos Karabatičiaus šiurkšti pražanga prieš ūmiu būdu garsėjantį ispaną Jorgę Maquedą.

I ir II grupių nugalėtojomis tapusios Prancūzijos ir Švedijos rinktinės pasaulio pirmenybėse laimėjo visas šešerias rungtynes (skaičiuojant pirmojo etapo rezultatus, kurie nebuvo įskaityti antrajame etape).

Žiūrovai

Paguodos pergale su sirgaliais atsisveikino namie žaidusi Lenkijos rinktinė. Lenkai sekmadienį nugalėjo Irano rankininkus 26:22 (16:10) ir I grupėje užėmė ketvirtąją vietą.

Per šias rungtynes šeimininkų nuotaiką truputį pataisė žiūrovai, kurių per praėjusias antrojo etapo rungtynes Krokuvos arenoje būdavo stebėtinai mažai.

Jei pirmajame etape 10 tūkstančių vietų turinti Katovicų arena per visas trejas Lenkijos rinktinės rungtynes buvo pilna, tai antrajame etape 15 tūkstančių vietų turinčioje Krokuvos arenoje nuolat likdavo daug tuščių vietų. Šeimininkų rungtynes su ispanais stebėjo 7 tūkst. žiūrovų, su juodkalniečiais – 9 tūkst. žiūrovų.

Tik per paskutines Lenkijos rankininkų rungtynes su Irano komanda buvo pasiekta penkiaženklė riba. Sekmadienį į areną atėjo 11,2 tūkst. sirgalių.

Linksmesnis vaizdas Geteborgo arenoje, kurioje kita turnyro šeimininkė Švedijos rinktinė žaidė ir pirmojo, ir antrojo etapo rungtynes. Per ketverias iš šešerių švedų rungtynių tribūnose buvo apie 11,7 tūkst. žmonių.

Tiesa, švedų žiūrovai kol kas elgėsi gana santūriai. Geteborgo arenoje didesnis triukšmas kildavo, kai žaisdavo Islandijos rinktinė, kurią iš tolimos salos atlydėjo didelis būrys sirgalių.

Visgi gausiausio palaikymo sulaukia Danijos rinktinė, kuri žaidžia Malmės arenoje. Nuo šios arenos iki Kopenhagos centro – vos 40 kilometrų, tad danai masiškai plūsta palaikyti savo rankininkų. Per penkerias rungtynes, kurias iki šiol žaidė Danijos rinktinė, žiūrovų skaičius svyravo nuo 10,1 tūkst. iki 12,5 tūkst.

Antrasis etapas. 3 turas

I grupė (Krokuva)

Juodkalnija – Slovėnija 23:31 (8:15). R.Vujačičius 5 / Vlahas 6. 3200 žr.

Iranas – Lenkija 22:26 (10:16). Sadeghi 6, Oraei 6 / Pietrasikas 6. 11221 žr.

Ispanija – Prancūzija 26:28 (13:13). Fernandezas 7 / Remili 4, Memas 4, Mahe 4, Briet 4. 7000 žr.

Lentelė: Prancūzija – 10, Ispanija – 8, Slovėnija – 6, Lenkija – 4, Juodkalnija – 2, Iranas – 0.

II grupė (Geteborgas)

Žaliasis Kyšulys – Vengrija 30:42 (15:22). Landimas 8 / Boka 7, Rosta 7, Bodo 7. 3899 žr.

Brazilija – Islandija 37:41 (22:18). Dupoix 8 / Elissonas 9, K.Kristjanssonas 8.

Švedija – Portugalija 32:30 (13:14). Petterssonas 8, Johanssonas 7 / Areia 8, Iturriza 7. 11670 žr.

Lentelė: Švedija – 10, Vengrija – 6, Islandija – 6, Portugalija – 5, Brazilija – 3, Žaliasis Kyšulys – 0.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.