EUROLYGA 2023

Apie karjeros pabaigą galvojusi lenkė M. Linette žais „Australian Open“ pusfinalyje ir kausis su apie finalą svajojančią A. Sabalenka

Geriausia Baltarusijos tenisininkė Aryna Sabalenka (WTA-5) ir toliau galingais žingsniais žengia „Australian Open“ turnyro finalo link. 24-erių baltarusių tenisininkė trečiadienį Melburne užtikrintai 6:3, 6:2 susitvarkė su Kroatijos teniso atstove Donna Vekič (WTA-64) bei pirmą kartą karjeroje žengė į šio turnyro pusfinalį. Apskritai baltarusei tai bus ketvirtasis „Didžiojo kirčio“ pusfinalis, kurio iki šiol jai dar nė sykio nepavyko peržengti.

Magda Linette.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Magda Linette.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Magda Linette.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Magda Linette.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 8:58 AM

„Man reikia susikaupti ir mintimis klajoti po savo svajones, o būti žaidime. Tik tada aš pagaliau atsidursiu finale“, – sėkmės receptu po dvikovos dalinosi A.Sabalenka.

Kova vyko 1 valandą ir 51 minutę. Per šį laiką A.Sabalenka atliko devynis neatremiamus smūgius, tiek pat dvigubų klaidų. Tuo tarpu kroatė padarė 13 klaidų ir tik keturis kartus smūgiavo neatremiamai.

Dėl patekimo į Australijos varžybų finalą A.Sabalenka žais su Lenkijos atstove Magda Linette (WTA-45).

Trečiadienį Lenkijos tenisininkė netikėtai 6:3, 7:5 patiesė favorite laikytą 30-metę čekę Karoliną Pliškovą (WTA-31). Iki šių varžybų 30-metė lenkė iš Poznanės dar nė karto tokio lygio turnyruose nebuvo įveikusi trečiojo varžybų etapo.

Prieš dvejus metus M.Linette buvo priversta dėl traumų gultis ant chirurginio stalo.

„Tai buvo skausmingiausias mano gyvenimo laikotarpis. Ypač todėl, kad beveik 11 savaičių niekas negalėjo man nustatyti aiškios traumos diagnozės. Dėl to aš praleidau beveik penkis mėnesius.

Planavau net užšaldyti savo reitingą, tačiau tuomet turėjau dar gerą mėnesį nežaisti. Tikrai bijojau iškristi iš moterų reitingo šimtuko, nes tuomet tektų kovoti ITF turnyruose. Bet jau nesu jauna ir nežinai, kas tuose turnyruose gali tau nutikti.

Tada išsiskyriau su treneriu, su kuriuo dirbau labai ilgai. Likau viena. Ir net susitaikiau su mintimi, kad karjera netrukus gali baigtis. Bet tas nusivylimo jausmas man padėjo kurti viską nuo nulio ir dabar aš jau „Australian Open“ pusfinalyje“, – kalbėjo M.Linette.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.