EUROLYGA 2023

Įtarimai Novakui Džokovičiui: verkšlendamas apgaudinėja apie savo mistines traumas

Serbo Novako Džokovičiaus bėdos Australijoje netikėtai tęsiasi. Ir vėl visų didžiausias dėmesys Australijoje skiriamas ne jam, o jo traumoms, kurios yra per daug keistos bei apgaubtos mistika.

Novakas Džokovičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 8:24 AM

Buvusi pirmoji planetos raketė serbas Novakas Džokovičius šiemet galiausiai sugebėjo prasibrauti į Australiją ir pasirodyti šio sezono „Australian Open“ turnyre.

Prieštaringa 2022-ųjų istorija apie serbą, kuris laikėsi savo pozicijos, nenorėdamas skiepytis nuo koronaviruso ir todėl praėjusiais metais deportuotas iš Australijos, jį apibūdino, žinoma, kaip žodžio žmogų.

Tačiau vargu ar Novaką galima laikyti žodžio žmogumi kalbant apie kitus dalykus ar įvykius. Bent jau sirgalių ir tenisininkų nuomone, 21 kartą „Didžiojo kirčio“ turnyrus laimėjęs kol kas penktoji planetos raketė serbas dažnai apsimeta traumuotu, taip sugadindamas varžovams ne tik nuotaiką, tačiau išmušdamas juos iš žaidimo ritmo.

Net geriausi pasaulio tenisininkai, matydami visą serbo „taumų istoriją“, įtaria 35-erių Nolę sisteminiu sukčiavimu.

Ta pati „plokštelė“

Daugelis prisimena, kaip 2021-ųjų sausį serbas, gavęs pilvo raumens traumą, laimėjo devintąjį savo „Australian Open“ turnyrą. Tada jis pilvo raumens patempimą ir raumens įplyšimą patyrė antrojo rato akistatoje su amerikiečiu Tayloru Fritzu.

„Tikrai žinau, kad tai yra aiškus raumenes įplyšimas. Nežinau, ar sugebėsiu atsigauti per dvi dienas. Nežinau, ar žengsiu į kortus būsimose akistatose“, – tuomet po sunkios penkių setų dvikovos ir galiausiai pergalės kalbėjo Novakas.

Tačiau po tokios „traumuotos“ turnyro pradžios jis su kiekvienu maču vis labiau pasitikėjo savo jėgomis, vis geriau atrodė korte, bet ir toliau spaudos konferencijose buvo įjungęs „plokštelę“ apie savo pilvo raumens traumos problemas.

Ir tai teniso bendruomenėje net susiformavo tvirtą įsitikinimą, kad N.Džokovičius bando šimtu procentų manipuliuoti galima trauma: na, negali tenisininkas taip lengvai skinti pergales korte su tikrai labai sunkia ir rimta trauma.

Pernai 35-erių serbas nebuvo įleistas į savo mėgstamiausią turnyrą, tačiau šiemet jis vėl yra pasirengęs užimti „Australian Open“ nugalėtojo sostą. Be to, šįkart ir kovų tinklelis jam kur kas palankesnis: dabar jau beveik visi favoritai susikrovė lagaminus namo.

Tačiau N.Džokovičius šiemet nusprendė prisiminti prieš dvejus metus pasinaudota patirtimi ir laikytis tuomet suregzto sėkmingo scenarijaus – „aš labai traumuotas, aš negaliu nieko nuveikti korte“.

Prieš „Didžiojo kirčio“ turnyro Melburne pradžią serbas turėjo problemų su klubu, dėl to buvo priverstas keisti ne tik treniruočių programą, bet ir apskritai keisti visą pasirengimą.

Na, o po pirmosios savaitės kovų „Australian Open“ turnyre Serbijos teniso legenda jau žinomu būdu pradėjo „maitinti“ savo varžovus istorijomis apie sveikatą.

„Situacija panaši į tą, kurioje aš čia buvau prieš dvejus metus. Manau, tai viską pasako. Trauma gali mane sustabdyti“, – prisipažino serbas, kalbėdamas apie kojos traumą.

Abejojantys serbo nedomina

Jau trečiame „Australian Open“ turnyro rate, mūšyje su bulgaru Grigoru Dimitrovu, N.Džokovičius nuo žodžių apie turimą traumą perėjo prie darbų: žaidimo metu paėmė net dvi medicinines pertraukėles. Ir pirmosios jis paprašė po intensyviausio seto, kai tik po pratęsimo jis atėmė tašką iš bulgaro.

Kaip garsiai nepabijojo išsireikšti ispanų tenisininkas 31-erių Pablo Carreno-Busta, jei „N.Džokovičius ima medicininę pertraukėlę, tai tik reiškia, kad visas tas reikalas baigsis jo pergale“.

Tam tikra prasme toks prietaras išsipildė su bulgaru: penktoji pasaulio raketė kitus du setus laimėjo kur kas ramiau ir net nesimatė, kad Nolė turėtų net ir mažojo pirštelio nutrynimo problemą.

Žinoma, serbas negalėjo praleisti atsiradusio pašiepimo ir kritikos savo adresu dėl neva turimos traumos bei suskubo pasipriešinti visai teniso bendruomenei: „Tik mano traumos kažkodėl visiems kelia abejonių. Kai kiti žaidėjai gali sužeisti, jie yra aukos, bet kai aš gaunu traumą – aš tik apsimetu. Tai labai įdomi situacija“.

Kaip argumentą serbas visiems besidomintiems specialistams siūlo pažiūrėti jo atliktus MRT, ultragarso ir kitus tyrimus, patvirtinančius tiek prieš dvejus metus patirtos pilvo traumos sunkumą, tiek ir nekokią dabartinę jo būklę su koja. Tiesa, jis dar nėra pasiruošęs tyrimus parodyti plačiai visuomenei, o tai, švelniai tariant, keistoka.

Išpučia traumos sunkumą

Netikėtai savo viziją „Australian Open“ turnyre dėl N.Džokovičiaus traumų išsakė buvusi 8-oji planetos raketė amerikietis Tayloras Fritzas, kuris šiemet antrajame raunde krito nuo po klasifikacijos į pagrindinį turnyrą prasimušusio australo Alexejaus Popyrino.

„Mano nuomonė, kuri tikriausiai nieko nedomina, yra ta, kad 80 procentų žaidėjų visada susiduria su tam tikromis problemomis: tiek psichologinėmis, tiek ir sveikatos. Žiniasklaida visada koncentruojasi tik į pirmaujančius vyrukus, todėl jų sveikatos ar kitokios problemos sulaukia daugiau dėmesio.

Be to, kai kurie iš tų dešimtuko žaidėjų mėgsta itin daug dėmesio skirti savo traumoms nei kiti. Mėgsta tik apie jas kalbėti. Jei ką, tai aš nė vieno tenisininko nepuolu, todėl ir prašau jų nesiginti dėl mano žodžių“, – socialiniame tinkle parašė amerikietis.

Ši publikacija pasirodė praėjus kelioms valandoms po N.Džokovičiaus garsių minčių spaudos konferencijoje apie savo traumas, tad įsivaizduoti, kad nėra jokio ryšio tarp šių dviejų faktų – sunku patikėti.

Galima teigti, kad ir pats T.Fritzas prisimena prieš dvejus metus vykusią „Australian Open“ kovą ​​su N.Džokovičiumi, nuo kurios ir prasidėjo paslaptinga serbo pilvo raumens traumos istorija ir jo kelias su „esama trauma“ iki nugalėtojo titulo.

Žinoma, sunku pervertinti N.Džokovičiaus svarbą pasaulio tenisui, tačiau tokios kalbos apie mistines traumas nepuošia tenisininko, kuris siekia 22-ojo „Didžiojo kirčio“ turnyro titulo.

Teniso specialistų teigimu, Australijos atvirąjį čempionatą N.Džokovičius gali laimėti be „ligų“ triukų. Nebent pats serbas norėtų, jog apie jį visi kalbėtų ir prisimintų kaip tenisininką, kuris verkšlendamas apie traumas siekė suminkštinti varžovų širdis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.