EUROLYGA 2023

„Australian Open“ finale kovos trenerio „durna“ išvadinta kazachstanietė, o V. Azarenka sukėlė skandalą dėl rusiškos atributikos

Kazachstanui atstovaujanti tenisininkė Jelena Rybakina pirmą kartą karjeroje pateko į Australijos atvirojo čempionato „Australian Open“ finalą.

Jelena Rybakina pateko į „Australian Open“ finalą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Jelena Rybakina pateko į „Australian Open“ finalą.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Treneris Stefano Vukovas.<br> stop kadras
 Treneris Stefano Vukovas.<br> stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 26, 2023, 3:58 PM, atnaujinta Jan 26, 2023, 4:53 PM

25-ąją vietą pasaulyje užimanti J.Rybakina įveikė 24-ąją poziciją iki šio mačo turėjusią baltarusę Viktoriją Azarenka. Kova vyko 1 valandą ir 41 minutę ir baigėsi rezultatu 7:6 (7:4), 6:3.

Ramaus būdo iš Maskvos kilusi 23-ejų J.Rybakina, kuri iki teniso išbandė gimnastiką ir dailųjį čiuožimą, dažnai įvardijama kaip šaltų nervų sportininkė, tačiau jos šaltakraujiškumas kažkur dingo pirmame sete pirmaujant 5:3.

Tuo momentu baltarusė atsitiesė 5:5, o Kazachstano atstovės treneris kroatas Stefano Vukovas tiesiog pasiuto.

Teniso treneriai tribūnose dažniausiai sėdi arba visiškai be emocijų, arba pozityviai nusiteikę – drąsina savo žaidėjus net ir po klaidų. S.Vukovas, priešingai, keliuose momentuose abejojo J.​​Rybakinos sprendimų protingumu bei kelis kartus sportininkei rodė pirštą prie smilkinio. Ir šaukė, kad ji durna...

Po dvigubos klaidos kroatas keikėsi angliškai ir tai fiksavo televizijos transliacijos kameros. „F...k me“, – širdo S.Vukovas.

O po mačo interviu aikštėje davusi J.Rybakina buvo paklausta apie tai, kad jos komandos atstovai atrodė nervingai. Jelena pabandė išsisukti diplomatiškai: „Žinoma, jie nervinosi. Jie nori, kad gerai pasirodyčiau, bet šiandien man buvo sunkiau, sąlygos šiek tiek kitokios, kamuolys ne taip skrido“.

Tai yra antrasis kartas, kai Kazachstano atstovė pateko į rimčiausių varžybų finalą. Pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyro finale ji kovojo praėjusiais metais Vimbldone ir tapo nugalėtoja.

Anksčiau 23-ejų metų J.Rybakina „Australian Open“ turnyre nebuvo neperžengusi net ir trečiojo rato kovų.

Į nemenką apsižodžiavimą su žiniasklaidos atstovais po mačo pateko pralaimėjusi baltarusė V.Azarenka, kuriai teko atsakinėti į klausimą dėl rusiškų vėliavų „Australian Open“ varžybose. Turnyre uždrausta Rusijos simbolika, tačiau ji pasirodė serbų sirgalių rankose trečiadienio mače tarp ruso Andrejaus Rubliovo ir serbo Novako Džokovičiaus.

„Nesvarbu, kokį atsakymą aš jums dabar duosiu, jis bus pasuktas taip, kaip jūs norite. Ar Rusijos vėliavos mane trikdo Australijoje? Aš labiau nerimauju dėl to, kas vyksta apskritai pasaulyje. Jūs esate politikas, ar nušviečiate politinius įvykius? – uždavusį klausimą apie rusiškas vėliavas žurnalistą užsipuolė V.Azarenka.

„Ne, aš esu sporto žurnalistas“, – atsakė žiniasklaidos atstovas.

„O aš esu sportininkė. Jūs klausiate apie dalykus, kurių aš negaliu kontroliuoti. Nežinau, kokio atsakymo jūs tikitės. Jei tai provokacinis klausimas, tuomet galite pasukti šią istoriją taip, kaip jūs norite“, – širdo V.Azarenka.

Kazachstano sportininkė J.Rybakina, kuri dabar jau žino, kad tikrai pakils iki dešimtosios vietos plenetos reitinge, finale susigrums su kita Baltarusijai atstovaujančia tenisininke Aryna Sabalenka (WTA-5).

Pastaroji 7:6(1), 6:2 susitvarkė su didžiausiu turnyro siurprizu 30-mete lenke Magda Linette (WTA-45).

24-erių baltarusei tai bus debiutas „Didžiojo kirčio“ turnyrų finale. Ji kitos savaitės pasauliniame reitinge pašoks iki 2-osios pozicijos.

Tarpusavio akistatose WTA ture 3:0 kol pirmauja A.Sabalenka, tačiau pastarąjį sykį parodomosiose „World Tennis League“ pirmenybėse Dubajuje triumfavo J.Rybakina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.