EUROLYGA 2023

Kas perims olimpinio komiteto prezidento T. Bacho kėdę, jei vokietis pasitrauks: minimos netikėtos pavardės

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidento Thomo Bacho kadencijai artėjant prie pabaigos pasigirsta nedrąsių svarstymų, kad galėtų tapti nauju įtakingiausiu žmogumi sporto politikos pasaulyje.

Thomas Bachas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Thomas Bachas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Thomas Bachas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Thomas Bachas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 29, 2023, 2:47 PM

69 metų vokietis turėtų pasitraukti, kai 2025-aisiais Atėnuose vyks IOC sesija ir baigsis jo 12 metų kadencija.

Kol kas niekas oficialiai nepaskelbė, jog ketina kelti savo kandidatūrą, kad pakeistų T.Bachą.

Pasak insidethegames.biz, manoma, jog daugelis laukia, ar Th.Bachas nebandys pratęsti savo kadencijos, nors vis dažniau šnabždamasi, kad šeimos spaudimas įtikins jį baigti savo darbą prie IOC vairo.

Manoma, kad jei jis pasitrauks, Th.Bachas norės, kad jį pakeistų moteris.

Kalbama, jog realiausia kandidatė yra 39 metų Kirsty Coventry – dukart olimpinė plaukimo čempionė, o dabar – šios šalies sporto ministrė.

T.Bachas pernai paskyrė ją vadovauti IOC koordinacinei komisijai 2032 m. olimpinėms ir parolimpinėms žaidynėms Brisbane.

Arubos atstovė 58 metų Nicole Hoevertsz, buvusi sinchroninio plaukimo plaukikė, dabar vadovaujanti IOC 2028 m. Los Andželo žaidynių koordinavimo komisijai, yra kita minima kandidatė.

63 metų japonas Morinari Watanabe, Tarptautinės gimnastikos federacijos prezidentas, ir taip 63 metų Juanas Antonio Samaranchas, kurio tėvas vadovavo IOC 1980–2001 metais taip pat laikomi potencialiais varžovais.

Dar vienas rimtas varžovas gali būti Tarptautinės lengvosios atletikos federacijos prezidentas 66 metų britas Sebastianas Coe, tačiau jis nėra Th.Bacho artimos aplinkos žmogus.

S.Coe santykiai su Th.Bachu pastaraisiais metais pablogėjo.

Pagrindinis skirtumas buvo dėl skirtingos pozicijos dėl dopingo krizės, susijusios su Rusija.

Vadovaujant S.Coe lengvosios atletikos federacija laikėsi daug griežtesnės pozicijos – nuo 2015 m. lapkričio pašalino Rusijos lengvosios atletikos federaciją, o IOC leido rusams toliau varžytis su neutraliomis vėliavomis.

„Kiekvienas, kuris imsis šio vaidmens 2025 metais, turi užduoti keletą svarbių klausimų“, – „The Times“ sakė S.Coe. – Ar sportas tikrai supranta prieš jį slypintį iššūkį – jo aktualumą, išskirtinumą sudėtingiausioje politinėje aplinkoje, išlaikant savo moralinį kompasą?“

S.Coe buvo išrinktas Pasaulio lengvosios atletikos federacijos prezidentu 2015 metais, pakeitęs dabar skandalingąjį Lamine'ą Diacką, o antrai kadencijai išrinktas 2019 m.

Šiemet rugpjūčio 17 ir 18 dienomis Budapešte vyksiančiame Pasaulio lengvosios atletikos kongrese jis kandidatuos trečiai ir paskutinei kadencijai.

„Tikrai jaučiu, kad darbas, kurį dabar darau, man yra geriausias, – sakė S.Coe. – Prie lengvosios atletikos prisijungiau būdamas 11 metų ir vieną dieną gavau galimybę šios sporto šakos lyderystei. Tai niekada nebuvo žingsnis į ką nors kitą.“

S.Coe neneigė, kad svarsto galimybę tapti IOC vadovu po Th.Bacho.

„Aš to nesakau, bet tikrai neatmetu“, – interviu „The Times“ sakė S.Coe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.