EUROLYGA 2023

Ledo ritulio sausio mėnesio apžvalga: identiška lietuviškų klubų situacija

Pasibaigus sausiui iki Optibet ledo ritulio lygos reguliaraus sezono finišo beliko vos vienas mėnuo. Po praėjusio mėnesio siūlome pasižvalgyti į svarbiausius akcentus lygoje naujausiose OHL apžvalgoje.

Ledo ritulio sausio mėnesio apžvalga: identiška lietuviškų klubų situacija.<br> Hockey.lt nuotr.
Ledo ritulio sausio mėnesio apžvalga: identiška lietuviškų klubų situacija.<br> Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2023, 6:41 PM

Po sausio dar labiau išryškėjo OHL reguliaraus sezono turnyrinės lentelės viršūnės paveikslas. Vos kartą šį sezoną suklupusi „MOGO/LSPA“ komanda dar labiau padidino savo pranašumą prieš artimiausius konkurentus ir norint užsitikrinti pirmąją poziciją reguliariajame sezone jiems bereikia iškovoti vieną pergalę per keturias likusias rungtynes.

Antroje pirmenybių pozicijoje ir toliau įtikinamai žengia „Zemgale/LLU“ komanda, kuri pati nuo lygos lyderių atsilieka 8 taškais, tačiau artimiausius konkurentus lenkia net 11 taškų.

Trečioje vietoje rikiuosi Rygos „Dinamo“, kurią bando vytis puikiai šiuos metus pradėjusi „Prizma“ komanda. Visgi, pastariesiems norint aplenkti garsiausią Latvijos komandą tektų ne tik patiems nepriekaištingai užbaigti sezoną, tačiau ir sulaukti itin nesėkmingo „Dinamo“ sezono finišo, kadangi komandas likus sužaisti šešis susitikimus skiria 7 taškai. Ilgą laiką ketvirtąją poziciją OHL užėmusiai „HS Riga“ komandai šiuo metu tenka susitaikyti su buvimu penktoje vietoje.

Po sausio padidėjo persvara tarp penkių latviškų klubų ir trijų lietuviškų ekipų. Lietuvos komandoms iki artimiausių konkurentų dabar trūksta trijų pergalių ir nors toks atstumas per likusią sezono dalį vis dar yra įveikiamas, tačiau dabar joms labiau tenka dairytis į savo tautiečius ir siekti reguliarųjį sezoną baigti pozicijoje, leidžiančioje ketvirtfinalyje kautis su potencialiai silpnesniais varžovais.

Sausį ir toliau taškų nerinkusi „Dinaburga“ prarado net ir teorines viltis patekti į atkrintamąsias varžybas, tad jau dabar aišku, jog visi trys Lietuvos klubai pratęs savo sezoną po reguliaraus sezono finišo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją