EUROLYGA 2023

LTOK paskelbė savo poziciją dėl rusų ir baltarusių dalyvavimo olimpinėse žaidynėse

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) paskelbė savo poziciją dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo 2024 metų Paryžiaus vasaros olimpinėse žaidynėse.

 LTOK paskelbė savo pozicija dėl rusų ir baltarusių dalyvavimo olimpinėse žaidynėse<br> LTOK nuotr.
 LTOK paskelbė savo pozicija dėl rusų ir baltarusių dalyvavimo olimpinėse žaidynėse<br> LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-02 12:34

LTOK ragina tarptautines sporto federacijas ir toliau neįsileisti rusų ir baltarusių pas save bei pademonstruoti principingą poziciją.

Tiesa, Lietuva boikotuoti žaidynių kol kas nežada.

„LTOK pozicija nesikeičia – mes nepritariame rusų ir baltarusių dalyvavimui nei Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, nei bet kuriame kitame sporto renginyje, kol Ukrainoje vyksta karas.

Manome, kad nepriimtina ir nesąžininga leisti šalies agresorės sportininkams ir oficialiems asmenims sugrįžti į tarptautinę sporto areną po jokia vėliava.

Šiuo metu galioja Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijos Tarptautinėms sporto federacijoms neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose. Būtent Tarptautinės federacijos, organizuojančios olimpinę atranką, turi realią galimybę užkirsti kelią rusams ir baltarusiams dalyvauti olimpinėse žaidynėse.

Todėl LTOK kviečia savo nares – olimpinių sporto šakų federacijas ir į Paryžiaus olimpinių žaidynių programą įtrauktų sporto šakų federacijas – vienytis su kolegomis iš kitų valstybių ir reikalauti, kad Tarptautinės federacijos išlaikytų principingą poziciją ir Rusijos bei Baltarusijos sportininkų neįsileistų.

Šiuo metu praktiškai visų Tarptautinių federacijų durys į olimpines žaidynes rusams ir baltarusiams yra užvertos, todėl apie boikotą kol kas nediskutuojame ir tikimės, kad to neprireiks“, – pranešime skelbia LTOK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.