EUROLYGA 2023

Teniso žvaigždė prisipažino: jis užpuolė buvusią draugę, bet išvengė griežtos bausmės

Australijos teniso žvaigždė Nickas Kyrgiosas penktadienį teisme prisipažino, kad užpuolė buvusią savo merginą, bet išvengė teistumo.

Nick Kyrgiosas išvengė baudžiamosios bylos. <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Nick Kyrgiosas išvengė baudžiamosios bylos. <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 9:19 AM

27 metų vyras Kanberos teisme pripažino kaltę po to, kai jo advokatams nepavyko įrodyti, kad įvykį galėjo lemti psichinės sportininko sveikatos problemos.

Kaip konstatavo pats N.Kyrgiosas, jis prieš dvejus metus ant grindinio buvusią savo merginą Chiarą Passari vertė dėl įvykusio ginčo Kanberos miesto gatvėje.

Kitą vertus, bylą nagrinėjusi teisėja šį įvykį pavadino „vienkartiniu kvailystės ar nusivylimo aktu“ ir pasigailėjo teniso žvaigždės, neskirdama jam laisvės atėmimo.

Teismui abi pusės pateikė suderintą įvykio situaciją, po kurios aiškėjo, kad J. Kyrgiosas pastūmė M. Passari po to, kai ji 2021 m. sausio 10 d. neleido judėti sportininko automobilui, kad šis neišvažiuotų ginčo metu.

Po incidento Ch.Passari vasarį pranešė policijai apie įvykį, tačiau oficialaus skundo dėl sumušimo nepateikė.

Pora susitaikė ir atnaujino santykius, tačiau po to, kai jie išsiskyrė 2021 m. gruodį, M. Passari vis dėlto pateikė oficialų skundą.

Tenisininko advokatas Michaelas Kukulies-Smithas įrodinėjo teisme, kad K. Kyrgiosas bandė išvengti muštynių ir barnių – paskambinęs pavežėjų kompanijos vairuotojui jį iškvietė nuvežti namo merginą ir taip „teisėtai“ nustumti M. Passari nuo automobilio.

„Būtent tokiame kontekste ir dėl to kilusiame nusivylime mano klientas ir dalyvavo nusikaltime, – tikino advokatas. – Egzistuoja ryšys tarp psichinės sportininko sveikatos ir šio nusikaltimo, nors šiandien jis jau neturi nusiskundimų dėl sveikatos“.

Skirdama bausmę J. Kygriosui, teisėja Beth Campbell sakė, kad „jaunas žmogus, bandė išsivaduoti iš įtemptos emocinės situacijos“. Ir pridūrė: „Jūs pasielgėte emociškai pasikarščiavęs“.

„Aš elgiuosi su jumis taip pat, kaip elgčiausi su bet kuriuo jaunuoliu šioje aikštelėje. Esate jaunas vyras, kuris ypač gerai muša teniso kamuoliuką.“

Ji sakė K. Kyrgiosui, kad šeimos užuominos rodo, kad jį supa „meilė ir palaikymas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.