EUROLYGA 2023

Nesvyruoja: Danija ir toliau nepritaria rusų dalyvavimui olimpiadoje su neutralia vėliava

Danijos vyriausybė penktadienį pareiškė, kad nepritaria Rusijos sportininkų dalyvavimui 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse po neutralia vėliava, nors apie tai svarsto Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC), nepaisydamas Maskvos karinės agresijos Ukrainoje.

 Danija prieštarauja rusų sugrįžimui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Danija prieštarauja rusų sugrįžimui.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2023, 10:19 AM

„Oficiali Danijos pozicija ir mano, kaip ministro, pozicija yra tokia, kad neturime svyruoti santykiuose su Rusija“, – Danijos naujienų agentūrai „Ritzau“ sakė kultūros ministras Jakobas Engelis-Schmidtas.

Nuo invazijos, prasidėjusios 2022 metų vasarį, rusams ir baltarusiams uždrausta dalyvauti daugumoje tarptautinių sporto renginių.

Ukraina nori, kad taip liktų ir toliau, taip pat – uždrausti Rusijos sportininkams dalyvauti 2024 metų vasaros Olimpinėse žaidynėse.

Tačiau IOC pareiškė, kad aiškinasi „kelius“, kuriais rusai galėtų dalyvauti olimpiadoje, varžydamiesi po neutralia vėliava.

„Rusija turi būti pašalinta iš visų tarptautinių sporto šakų, kol ji toliau puola Ukrainą“, – pridūrė jis.

Ministras pabrėžė, kad „tai taip pat taikytina Rusijos sportininkams, besivaržantiems po neutralia vėliava. Visiškai nesuprantama, kad IOC dėl to kyla abejonių“.

Nors kai kurios šalys, ypač Rytų Europoje, prieštaravo šiam IOC pasiūlymui, JAV ketvirtadienį pareiškė jam pritariančios, jei bus „visiškai aišku“, kad sportininkai neatstovauja Rusijos ar Baltarusijos valstybėms ar jų simboliams.

Danijos ir Norvegijos olimpiniai komitetai jau pareiškė, kad nepritaria šiai idėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.