EUROLYGA 2023

„Aušrinė“ – Baltijos tinklinio lygos reguliariojo sezono nugalėtoja, „Kauno-VDU“ ekipa – trečia

Abi Lietuvos moterų tinklinio komandos pergalingai baigė „Optibet“ Baltijos moterų tinklinio lygos reguliarųjį sezoną. Jonavos „Aušrinė“ tapo reguliariojo sezono nugalėtoja, o Kauno „Kauno-VDU“ ekipa užėmė trečiąją poziciją.

 „Aušrinės“ tinklininkės<br> Daugpilio „SUFA-klubs“
 „Aušrinės“ tinklininkės<br> Daugpilio „SUFA-klubs“
 „Aušrinės“ tinklininkės<br> Daugpilio „SUFA-klubs“
 „Aušrinės“ tinklininkės<br> Daugpilio „SUFA-klubs“
 „Aušrinės“ tinklininkės<br> Daugpilio „SUFA-klubs“
 „Aušrinės“ tinklininkės<br> Daugpilio „SUFA-klubs“
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 6, 2023, 10:47 AM

Lietuvos komandos taip užsitikrino namų aikštelės pranašumą ketvirtfinalio etape.

Savaitgalį Jonavos ir Kauno ekipos varžėsi Latvijoje ir iškovojo po dvi pergales.

„Aušrinė“ šeštadienį 3–0 (25:17, 25:16, 25:13) nugalėjo Daugpilio „SUFA klubs-DU“ ekipą ir jau po šio mačo užsitikrino pirmąją poziciją. Nugalėtojoms 22 taškus pelnė Jekaterina Kovalskaja, 11 – Ugnė Lokytė.

Sekmadienį Jonavos ekipa 3–2 (25:15, 25:18, 19:25, 15:25, 13:15) palaužė Jelgavos „VK Jelgava“ tinklininkes. Viešnioms 24 taškus pelnė Danielė Kvedaraitė, 23 – J.Kovalskaja.

Jonavos ekipos trenerė Raimonda Strelkauskaitė prisipažino, kad nelengvą kovą lėmė ankstyvas patikėjimas pergale.

„Kvėpavo varžovės į nugarą nuo pirmo taško, laukė ir tikėjosi mūsų atsipalaidavimo, – po rungtynių kalbėjo R.Strelkauskaitė. – Taip ir nutiko, tačiau rungtynės mums pasibaigė sėkmingai. Dabar tik reikia išmokti pamokas ir nebekartoti tų pačių klaidų ateityje.“

Čempionių titulą ginančios „Kauno-VDU“ tinklininkės šeštadienį Jelgavos klubą įveikė užtikrinčiau – 3–1 (21:25, 25:13, 25:21, 25:16). Kaunietėms 26 taškus pelnė Viltė Bogdanovič, 17 – Martyna Paukštytė.

Sekmadienį „Kaunas-VDU“ 3–0 (25:14, 25:18, 25:15) nepaliko vilčių „SUFA klubs-DU“ komandai. Šiame susitikime rezultatyviausiai žaidė Gabija Kasperavičiūtė (13 tšk.) bei M.Paukštytė (12 tšk.).

 

„Aušrinė“ iš viso reguliariajame sezone surinko 46 taškus. Antrąją vietą užėmė Talino „TalTech-Tradehouse“ (Estija, 43 tšk.) komanda, o trečiąją – „Kaunas-VDU“ (42 tšk.).

Įdomu tai, kad į trečiąją poziciją pretendavusi Rygos „RVS-LU“ (Latvija, 41 tšk.) ekipa savaitgalį netikėtai, o gal suplanuotai, prarado tašką rungtyniaudamos su autsaidere „Barrus-Voru VK“ (Estija) komanda ir taip atsidūrė ketvirtoje pozicijoje.

Ketvirtfinaliai iki dviejų pergalių startuos jau ateinantį savaitgalį. „Aušrinė“ susitiks su Talino „Audentes SG/NK“ (Estija) ekipa, o „Kaunas-VDU“ – su ta pačia „VK Jelgava“ komanda. Pirmosios rungtynės turėtų būti žaidžiamos išvykose, o antrosios ir, prireikus, trečiosios – Lietuvoje. Tiesa, „Aušrinės“ klubas informuoja, jog visos rungtynės su „Audentes SG-NK“ vyks Jonavoje vasario 17–19 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.