EUROLYGA 2023

A. Ovečkino ir jo 4-erių sūnaus šou per NHL žvaigždžių dieną sukėlė įtūžį: „Tai tas pats, kas spjauti į veidą nužudytiems ukrainiečiams“

Čekijos ledo ritulio legenda Dominikas Hašekas pasibaisėjo tuo, ką išvydo per NHL visų žvaigždžių dieną.

A. Ovečkino ir jo 4-erių sūnaus šou per NHL žvaigždių dieną sukėlė įtūžį: „Tai tas pats, kas spjauti į veidą nužudytiems ukrainiečiams“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
A. Ovečkino ir jo 4-erių sūnaus šou per NHL žvaigždių dieną sukėlė įtūžį: „Tai tas pats, kas spjauti į veidą nužudytiems ukrainiečiams“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2023, 5:18 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 5:36 PM

Buvęs ledo ritulininkas socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo epizodu, kuomet į ledo areną iščiuožė ruso Aleksandro Ovečkino 4-erių metų sūnus.

„NHL pasiekė dugną! Leisti A.Ovečkino sūnui pasirodyti ant ledo per žvaigždžių rungtynes yra tas pats, kas spjauti į veidą maždaug 500 nužudytų, tūkstančiams sužalotų ir dešimtims tūkstančių pagrobtų Ukrainos vaikų. NHL turi sumokėti už šį bjaurų poelgį!“, – įsiūtęs situaciją komentavo čekas D.Hašekas.

A.Ovečkino sūnus ant ledo bandė varžytis su ledo ritulio žvaigždėmis.

Lrytas.lt primena, kad 37-erių A.Ovečkinas yra geras Rusijos prezidento Vladimiro Putino bičiulis. Ledo ritulininko „Instagram“ profilį ilgą laiką puošia jo ir prezidento bendra nuotrauka.

Floridoje vykysioje šventėje dalyvavo net šeši rusai: „Washington Capitals“ kapitonas Aleksandras Ovečkinas, „New York Rangers“ vartininkas Igoris Šestiorkinas, „Tampa Bay Lightning“ puolėjas Nikita Kučerovas, „Carolina Hurricanes“ puolėjas Andrejus Svečnikovas, „Minnesota Wild“ puolėjas Kirilas Kaprizovas ir „St. Louis Blues“ žaidėjas Vladimiras Tarasenka.

Prieš tai legendinis čekų ledo ritulininkas, dukart Stenlio taurės laimėtojas, olimpinis čempionas D.Hašekas parašė atvirą laišką NHL, WTA ir ATP vadovams, kuriame paragino šalinti rusus iš visų sportinių varžybų.

Buvusio vartininko nuomone, sporto organizacijos turi pakeisti savo poziciją agresorės Rusijos atžvilgiu.

„Aš parašiau atvirą laišką, norėdamas atkreipti viso pasaulio dėmesį į tai, kad kai kurios sporto varžybos dabar prisideda prie karo veiksmų Europoje, kurie kasdien nusineša šimtus ir net tūkstančius gyvybių.

Tai mėginimas išgelbėti šias gyvybes ir priartinti karo Ukrainoje pabaigą. Rusijos sportininkai šiuo metu neturėtų dalyvauti tarptautinėse varžybose. Aš prašau visų pasaulio sporto lygų apsvarstyti šį sprendimą“, – cituoja D. Hašeką portalas „Protext.cz“.

Buvęs ledo ritulininkas taip pat pasmerkė žvėriškus Rusijos armijos nusikaltimus ir ukrainiečių vaikų deportaciją, kurią jis pavadino genocidu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.