EUROLYGA 2023

Vilniuje vykstančiame teniso turnyre – baltarusiai ir rusas

Nors Lietuvos politika Rusijos ir Baltarusijos klausimu aiški, šių valstybių sportininkai sėkmingai varžosi šalies sostinėje.

Jevgenijus Donskojus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Jevgenijus Donskojus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2023, 4:25 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 4:45 PM

Vilniuje esančioje SEB arenoje šią savaitę prasidėjo Vito Gerulaičio taurės turnyras, kuriame varžosi ne tik lietuviai, bet ir kitų valstybių atstovai.

Sąraše yra ir rusas Jevgenijus Donskojus (ATP-308), ir baltarusiai – Jegoras Gerasimovas (ATP-419) bei Ivanas Liutarevičius (ATP-234).

Taip yra todėl, kad Profesionalių tenisininkų asociacija (ATP) leidžia rusams ir baltarusiams varžytis po neutralia vėliava.

Šia landa pasinaudoję atletai atvyko į Lietuvą. 

Pastaruoju metu Lietuvos politikai ir sporto flagmanai patys bedė pirštus į rusus ir baltarusius „Australian Open“ turnyre. Maža to, dar garsiau apie tai ėmė kalbėti po to, kai Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) prabilo apie rusų ir baltarusių dalyvavimą Paryžiaus vasaros žaidynėse, kurios vyks 2024 m.

Nepaisant garsių kalbų ir bandymų daryti įtaką kitiems, Lietuvoje tie patys rusai ir baltarusiai lengvai demonstruoja savo talentą ir siekia pergalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.