EUROLYGA 2023

Didžioji Britanija taip pat ragina Olimpinį komitetą neleisti rusams dalyvauti žaidynėse

Didžiosios Britanijos vyriausybė prisijungė prie vis dažniau skambančių raginimų uždrausti Rusijos sportininkams dalyvauti kitąmet įvyksiančiose Paryžiaus vasaros olimpinėse žaidynėse.

Tarptautinis olimpinis komitetas laikysis Rusijai ir Baltarusijai įvestų sankcijų dėl dalyvavimo 2024 metų olimpinėse žaidynėse.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Tarptautinis olimpinis komitetas laikysis Rusijai ir Baltarusijai įvestų sankcijų dėl dalyvavimo 2024 metų olimpinėse žaidynėse.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2023, 9:45 PM

Kaip praneša „Sky News“, klausimas dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo 2024 metų olimpinėse žaidynėse buvo iškeltas trečiadienį per Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizitą į Jungtinę Karalystė.

Oficialus Didžiosios Britanijos premjero Rishi Sunako atstovas pareiškė, kad rusams neturėtų būti leista varžtis su kitų šalių atstovais.

Pasak jo, Jungtinė Karalystė „labai aiškiai išdėstė savo nuomonę“ šiuo klausimu Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) – į kitą šalį įsiveržusi Rusija „turėtų būti traktuojama kaip atstumtoji valstybė“.

„Mes, kaip ir daugelis kitų šalių, laikomės nedviprasmiškos pozicijos šiuo klausimu ir norime užtikrinti, kad ir ateityje kalbėsime vienu balsu, ir tai turėtų būti aišku IOC“, – pabrėžė jis.

Kiek anksčiau Paryžiaus merė Anne Hidalgo taip pat pareiškė, kad nenorėtų matyti Rusijos delegacijos Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.

Praėjusią savaitę Latvija, Lietuva, Estija ir Lenkija paragino tarptautines sporto institucijas uždrausti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti olimpinėse žaidynėse ir kituose sporto renginiuose, kol tęsiasi karas Ukrainoje.

2024 metų vasaros olimpinės žaidynės Prancūzijos sostinėje vyks liepos 26–rugpjūčio 11 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.