EUROLYGA 2023

JAV bokso rinktinė boikotuos pasaulio čempionatą, kuriame rusai startuos su savo vėliava ir himnu

Oficialioje JAV bokso federacijos svetainėje paskelbta apie šios šalies rinktinės atsisakymą dalyvauti vyrų ir moterų pasaulio čempionatuose, kuriuos rengia prorusiška IBA organizacija.

V.Putinas ir U.Kremliovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V.Putinas ir U.Kremliovas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2023, 11:18 PM

Pagrindinė atsisakymo arba teisingiau boikoto priežastis – Tarptautinės bokso asociacijos (IBA) įsigaliojęs sprendimas leisti Rusijos ir Baltarusijos boksininkams varžytis čempionatuose su savo nacionalinėmis vėliavomis ir himnais

JAV bokso federacijos vadovas Mike'as McAtee išvardijo savo nusiskundimus IBA, dėl kurių, jo nuomone, dalyvavimas pasaulio čempionatuose neįmanomas: „Tai pažeidžia ne tik praėjusių metų vasario 2 dieną patvirtintas Tarptautinio olimpinio komiteto sankcijas karą Ukrainoje sukėlusiai Rusijai ir jos satelitei Baltarusijai, bet ir sąžiningo sporto principus bei finansinį skaidrumą“.

Apie bokso turnyrų boikotą dėl rusų dalyvavimo juose dar praėjusių metų spalio 7 dieną paskelbė Švedija ir Suomija.

IBA direktorių valdyba, vadovaujama rusų milijonieriaus Umaro Kremliovo, yra nubalsavusi už draudimo panaikinimą Rusijos ir Baltarusijos boksininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose.

Sprendimas įsigaliojo praėjusių metų spalio 5 dieną. IBA pareiškė neva norinti išlikti politiškai neutrali ir nepriklausoma, taip pat paragino taikiai spręsti visus konfliktus.

Pasaulio vyrų bokso čempionatas gegužės 1–14 dienomis vyks uzbekistano sostinėje Taškente. Moterų pasaulinis turnyras numatytas ​​kovo 15 – 31 dienomis Indijos sostinėje Delyje.

Ruso U.Kremliovo valdoma organizacija yra paskelbusi, kad vyrų čempionatui yra parengusi puikų prizinį fondą – jis sieks 5,2 mln. JAV dolerių, o plenatos čempionas gaus 200 tūkst. dolerių, antrąją vietą laimėjęs boksininkas – 100 tūkst., o trečiąją – 50 tūkst. dolerių premiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.