EUROLYGA 2023

„Vitas Gerulaitis Cup“: E. Butvilas kartu su italu pateko į dvejetų varžybų pusfinalį

Vilniaus „SEB arenoje“ vykstančiame Teniso profesionalų asociacijos (ATP) „Challenger 100“ serijos turnyre „Vitas Gerulaitis Cup“ ketvirtadienį žaidžiami vienetų antrojo rato ir dvejetų ketvirtfinalio mačai.

Edas Butvilas.<br>S.Čirbos nuotr.
Edas Butvilas.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 8:06 PM

Pirmasis iš lietuvių į centrinį kortą žengė Edas Butvilas, kuris kartu su italu Gianmarco Ferrari sužaidė fantastišką mačą, eliminavo pirmą pagal reitingą dvejetų turnyro porą ir žengė į pusfinalį.

Dvikovos prieš prancūzą Jonathaną Eyssericą ir ukrainietį Denisą Molchanovą rezultatas – 3:6, 7:5, 11–9. Verta paminėti, kad prancūzas šiuo metu ATP dvejetų reitinge rikiuojasi net 90-as, o ukrainietis – 103-ias.

Pirmame sete lietuvio ir italo duetas vos sykį pralaimėjo savo padavimų seriją, bet varžovai patys neklydo ir išsiveržė į priekį. Antrajame kova vyko taškas į tašką (5:5), kol E. Butvilas ir G. Ferrari galiausiai atliko „break’ą“ ir paduodami išplėšė pratęsimą.

Jame žiūrovai išvydo itin atkaklią kovą – atsilikdami 3:6 ir 7:9 Edas su Gianmarco sugebėjo atsitiesti ir išlyginti rezultatą (9:9). Netrukus varžovai paduodami atliko dvigubą klaidą, o sėkmingai atliktas G. Ferrari padavimas pakėlė „SEB arenoje“ susirinkus žiūrovus iš savo vietų.

Patekdami į pusfinalį lietuvis ir italas užsitikrino po 36 ATP dvejetų reitingo taškus bei 2400 eurų čekį.

Šiuo metu savo vienetų antrojo rato mačą žaidžia pajėgiausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-193), dėl vietos ketvirtfinalyje besivaržantis su ketvirtuoju pagal skirstymą austru Dennisu Novaku (ATP-143).

„Vitas Gerulaitis Cup“ turnyro nugalėtojams atiteks 100 ATP reitingo taškų, o visi jame dalyvaujantys tenisininkai pasidalins didžiausią prizinį fondą Lietuvos teniso istorijoje – net 118 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.