EUROLYGA 2023

Kineziterapijos specialisto perspėjimas: „Net pas sportuojančius asmenis pastebiu labai prastas laikysenas“

„Pažink sportą su Skills Academy“ toliau sėkmingai keliauja per Lietuvos regionus ir edukuoja šalies jaunimą. Šįkart moksleivių įtraukimui į fizinę veiklą skirtas projektas lankėsi Ukmergėje.

 Kineziterapijos specialisto perspėjimas: „Net pas sportuojančius asmenis pastebiu labai prastas laikysenas“<br> SkillsAcademy.lt nuotr.
 Kineziterapijos specialisto perspėjimas: „Net pas sportuojančius asmenis pastebiu labai prastas laikysenas“<br> SkillsAcademy.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2023, 2:48 PM

Čia dvi dienas iš eilės vyko individualių įgūdžių treniruotės, o jose galėjo dalyvauti visi to norintys moksleiviai.

Treniruotes vedė Lietuvos čempiono Vilniaus „Ryto“ klubo jaunimo programos treneriai Karolis Čyžius ir Deimantas Vailionis. Ukmergėje su vietos jaunimu dirbo ir kineziterapijos specialistas Emilis Kuzminas.

Pasak jo, šiais laikais, kai vis daugiau laiko praleidžiame sėdimose padėtyse, ypač svarbu neužmiršti elementarios savo kūno priežiūros.

„Prie šios puikios komandos prisijungiau su tikslu vaikams padėti ne tik tobulinti krepšinio įgūdžius, bet ir prisidėti prie jų sveikatos būsenos. Pavyzdžiui, papasakoti ir parodyti, kas yra teisinga laikysena, kokie tempimo pratimai turi būti atliekami, – pasakoja E.Kuzminas. – Savo darbe, ypatingai pastaruoju metu, net pas sportuojančius asmenis pastebiu labai prastas laikysenas. Pastebiu tikrai labai nemažus raumeninius disbalansus, sutrumpėjusias raumenų grandis, su kuriomis yra ganėtinai mažai dirbama.“

Pasak kineziterapijos specialisto, vis tai trukdo ne tik atsiskleisti krepšinio įgūdžiams, bet ir trukdo kasdienėje žmogaus veikloje:

„Važiuodami po įvairius Lietuvos regionus stengiamės užtikrinti ne tik krepšinio įgūdžių formavimą, bet ir darbą iš kineziterapijos pusės. Mano tikslas toks, kad vaikas atėjęs į treniruotę žinotų, ką reikia daryti ir po jos. Pagrindiniai akcentai – tempimo pratimai ir traumų prevencijos edukacija.“

Tuo metu su Ukmergės jaunimu krepšinio aikštėje dirbęs „Rytas-MRU“ vyriausiasis treneris K.Čyžius sakė:

„Labai smagu dalyvauti šiame projekte, nes jo metu pamatome skirtingų jaunuolių. Stengiamės juos išmokyti krepšinio naujovių, judesių, pralėsti jų akiratį. Taip pat ypač smagu, kad važinėdami po Lietuvos regionus matome vis daugiau sportuojančių mergaičių ir merginų. Labai tikiuosi, kad jaunimui tai patiko ir tai juos įkvėps toliau sportuoti.“

„Pažink sportą su Skills Academy“ komanda, pasitelkusi modernią įrangą ir inovatyvius trenerius, siekia sudominti Lietuvos regionuose gyvenantį jaunimą sveikos gyvensenos propagavimu.

Projektas bendrai finansuojamas valstybės biudžeto lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.