EUROLYGA 2023

Išprotėjęs ruso įniršis – per 30 sekundžių korte sulaužė tris raketes

Šalia Sankt Peterburgo, Gatčinos mieste, gimęs, didžiąją dalį gyvenimo pragyvenęs Rusijoje ir tik prieš penketą metų Kazachstano pilietybę priėmęs rusas 25-erių Aleksandras Bublikas Prancūzijos Monpeljė turnyro pirmajame rate nusileido prancūzui Gregoire'ui Barrerui. Tačiau jo pralaimėjimas būtų mažai ką sudominęs, jei ne tenisininko išprotėjęs įniršis korte. Mačą stebėję sirgaliai buvo nemaloniai nustebinti ir net švilpė rusui, kai šis, nesitvardydamas korte, sulaužė tris raketes iš eilės.

 Kazachstanui atstovaujantis rusas Aleksandras Bublikas.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Kazachstanui atstovaujantis rusas Aleksandras Bublikas.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-10 11:05, atnaujinta 2023-02-10 11:07

Dabar buvusi 30-oji pasaulio raketė A.Bubilkas bus priverstas sumokėti už savo išsišokimą nemenką baudą rėmėjui ir turnyro organizatoriams.

Tiesiog fenomenalu – vos per 30 sekundžių A.Bublikas sulaužė iš karto tris raketes. Net australas Nickas Kyrgiosas neturėjo savo karjeroje tokio pasiekimo, nors prieštaringai vertinamas tenisininkas yra didžiausios teniso baudos savininkas.

2019 metais Sinsinatyje už nesportinį elgesį, kurį lėmė tiek keiksmažodžiai teisėjui, tiek nepadorūs gestai ir sulaužytos dvi raketės, Nickas privalėjo turnyro rengėjams sumokėti 113 tūkstančių dolerių baudą.

Tai buvo beveik 100 tūkst. daugiau nei N.Kyrgiosas kaip premiją gavo tame „Masters“ serijos turnyre. Mat australas krito antrajame ture nuo ruso Kareno Chačanovo ir nepasiekė pagrindinio prizo, kuris siekė 500 tūkst. dolerių.

Be to, austalas neteko ir dalies rėmimo pinigų, numatytų su rakečių gamintoja „Yonex“. Dar 2017 metais sudarytoje sutartyje su žaidėju buvo įtraukta sąlygą, kad bendrovė skirs baudas ir išskaičiuos raketės kainą, jei tenisininkas ją sulaužys ne žaidžiant su varžovu arba tai bus padaryta tyčia.

Tačiau šis incidentas nesutrukdė N.Kyrgiosui ir toliau žaisti „Yonex“ raketėmis.  Galimai tik finansinės problemos lauks A.Bubliką, kuris Monpeljė žaidė ir laužė būtent šios kompanijos raketes.

Kitą vertus, rakečių laužymo rekordo rusas taip ir nepasiekė. Šioje nominacijoje jis priklauso kipriečiui Marcosui Baghdatčiui: jis 2012 metais Australijos atvirajame čempionate per vieną žaidimą sulaužė keturias raketes iš karto. Jei reikėtų kalbėti apie viso sezono „rakečių laužymo rekordus“, jis priklauso kitam Rusijos atstovui Maratui Safinui, kuris 1999-siais kortuose „palaidojo“ 48 raketes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.