EUROLYGA 2023

Maskva teigia, kad raginimai uždrausti rusams dalyvauti olimpinėse žaidynėse „nepriimtini“

Rusijos sporto ministras šeštadienį pareiškė, kad Ukrainos raginimas uždrausti Rusijos sportininkams dalyvauti 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse yra „nepriimtinas“.

Paryžiaus olimpiada vyks 2024-ųjų vasarą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Paryžiaus olimpiada vyks 2024-ųjų vasarą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2023, 2:25 PM

„Bandymas diktuoti sportininkų dalyvavimo tarptautinėse varžybose sąlygas yra absoliučiai nepriimtinas, – sporto ministro Olego Matycino žodžius citavo Rusijos valstybinės naujienų agentūros. – Matome akivaizdų norą sugriauti tarptautinio sporto ir tarptautinio olimpinio judėjimo vienybę“.

Ukraina piktai reagavo į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) praėjusio mėnesio pranešimą, kad jis ieško „kelių“, kaip leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti Paryžiaus žaidynėse po neutralia vėliava.

TOK prezidentas Thomas Bachas Ukrainos raginimus boikotuoti žaidynes pavadino prieštaraujančiais „principams, kuriuos mes giname“.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį atnaujino savo raginimus, sakydamas, kad „vien teroristinės valstybės atstovų dalyvavimas yra smurto ir neteisėtumo apraiška“.

„Geriau kolegos sutelktų dėmesį į sporto organizavimą savo šalyse ir darytų viską, kad sportas taptų taikos ambasadoriumi ir tiestų tiltus tarp tautų“, – šeštadienį atsakė O. Matycinas.

Šiaurės ir kai kurios Rytų Europos šalys nurodė, kad prisidėtų prie boikoto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.