EUROLYGA 2023

Čempionių lygoje debiutavusi A. Šponė: džiaugiuosi, kad gavau galimybę žaisti prieš ryškiausias žvaigždes

EHF Čempionių lygoje baigėsi grupių varžybos. Po jų paaiškėjo keturios komandos, kurios iškart pateko į ketvirtfinalį bei aštuonios ekipos, kurios atkrintamąsias varžybas pradės nuo aštuntfinalio etapo. Grupėse paskutines 7–8 vietas užėmusios komandos jau baigė sezoną Čempionių lygoje.

 A. Šponė.<br> „Most“ nuotr. 
 A. Šponė.<br> „Most“ nuotr. 
 A. Šponė.<br> „Most“ nuotr. 
 A. Šponė.<br> „Most“ nuotr. 
 A. Šponė.<br> „Most“ nuotr. 
 A. Šponė.<br> „Most“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-02-13 17:54

Nesėkmingai sezonas stipriausiame Europos klubų turnyre susiklostė Mosto „Banik“ klubui, kuriame žaidžia Aušra Šponė. Vardinį kvietimą į Čempionių lygą gavusios Čekijos čempionės patyrė visus 14 pralaimėjimų ir liko A grupės dugne.

Paskutinėse grupės rungtynėse „Most“ svečiuose 25:47 pralaimėjo vokiečių „Bietigheim“ ekipai. A.Šponė pelnė įvartį.

„Komandai pasiekti geresnių rezultatų labai trukdė traumos. Tiek sezono pradžioje, tiek ir grupių varžybų pabaigoje, dažnai tekdavo verstis be lyderių. Didelė atsakomybė teko jaunoms rankininkėms, kurioms dar labai trūksta tokio lygio varžybų patirties. Nerealizavome daug metimų iš gerų padėčių, nes trūko patirties žaisti prieš geriausias Europos vartininkes“, – sakė geriausia 2022 metų Lietuvos rankininke išrinkta A.Šponė.

Čempionių lygoje debiutavusi 21-erių metų A.Šponė per 13 rungtynių pelnė 14 įvarčių.

„Visada norisi geriau pasirodyti. Bet džiaugiuosi, kad debiutavau Čempionių lygoje, kad gavau neįkainojamos patirties ir pavyko pasižymėti įvarčiais. Prie komandos prisijungiau jau prasidėjus sezonui, todėl trūko pasirengimo kartu su komanda. Sezono pradžioje gaudavau nedaug laiko aikštelėje, neturėjau priskirtos konkrečios pozicijos ir turėjau žaisti ten, kur liepdavo treneris. Sezono eigoje komandoje pasikeitė treneriai ir vėl teko perprasti viską iš naujo, – sakė praėjusių metų rugsėjo mėnesį iš Vilniaus „Eglės“ į „Banik“ komandą perėjusi A.Šponė. – Po paskutinių rungtynių apėmė dvejopi jausmai. Iš vienos pusės gaila, kad taip greitai sezonas baigėsi ir nepavyko iškovoti pergalių. Iš kitos pusės – labai džiaugiuosi, kad gavau tokią galimybę ir teko žaisti prieš ryškiausias žvaigždes, tokias kaip keturis kartus geriausia pasaulio rankininke tapusi rumunė Cristina Neagu.“

Iki šio sezono Lietuva savo atstovių Čempionių lygoje neturėjo ketverius metus. 2017–2018 m. sezone Čempionių lygoje rungtyniavo Vienos „Hypo“ komandai atstovavusi Sonata Vijūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.