EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkų komandos Europos lygoje kolekcionuoja pralaimėjimus

Komandos, kuriose žaidžia Lietuvos rankininkai, Europos lygos turnyre antrą savaitę iš eilės neiškovojo nė vieno taško, o Hardo „Alpla“ su Karoliu Antanavičiumi viena iš pirmųjų prarado galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas.

Jonas Truchanovičius.<br> Motor klubo nuotr.
Jonas Truchanovičius.<br> Motor klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 12:07 AM

Europos lygos komandos antradienį žaidė aštuntojo turo rungtynes.

C grupės autsaiderė Hardo „Alpla“ (Austrija) išvykoje nusileido „Skjern“ (Danija) ekipai 23:27 (10:13). K.Antanavičius įmetė vieną įvartį. Lietuvis net šešis kartus metė į varžovų vartus, bet kamuolys tikslo dažniausiai nepasiekdavo.

„Alpla“ turi tik 1 tašką ir C grupėje užima paskutinę šeštąją vietą. Šioje grupėje jau paaiškėjo visos keturios komandos, kurios žais aštuntfinalyje. Tai – Našicų „Nexe“ (Kroatija), Lisabonos „Sporting“ (Portugalija), Granojerso „Fraikin“ (Ispanija) ir „Skjern“.

D grupėje į paskutinę vietą nukrito Gintaro Savukyno treniruojamas Zaporižės „Motor“. Be susižeidusio Jono Truchanovičiaus žaidusi Ukrainos komanda antradienį išvykoje pralaimėjo „Skanderborg-Aarhus“ (Danija) komandai 30:33 (15:15).

„Motor“ turi 3 taškus ir vis dar išsaugojo nedidelę aritmetinę galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas. Šioje grupėje kelialapius užsitikrino Berlyno „Füchse“ ir „Skanderborg“. Po aštuonių turų „Füchse“ yra vienintelė taškų nepraradusi Europos lygos komanda.

Atkakli kova dėl kelialapių vyksta B grupėje. Joje antradienio vakaras nebuvo sėkmingas nei Gerdui Babarskui iš „Aix“ (Prancūzija), nei Rolandui Bernatoniui iš „Benidorm“ (Ispanija).

„Aix“ namie pralaimėjo „Flensburg-Handewitt“ (Vokietija) komandai 21:29 (9:14), „Benidorm“ išvykoje nusileido Reikjaviko „Valur“ (Islandija) klubui 29:35 (15:17). Lietuvos rankininkai įvarčių neįmetė.

B grupėje kelialapį į aštuntfinalį kol kas užsitikrino tik „Flensburg“, kurio sąskaitoje yra 14 taškų. Gana ramus gali būti ir 11 taškų surinkęs „Ystads IF“ (Švedija). Tuo tarpu skirtumas tarp kitų keturių komandų yra nedidelis: „Valur“ iškovojo 7 taškus, „Aix“ ir Budapešto „Ferencvaros“ – po 6, „Benidorm“ – 4.

Per du likusius turus šios komandos išsiaiškins, kurios dvi iš jų nepateks į atkrintamąsias varžybas.

Antradienį pirmuosius taškus prarado A grupės lyderis „Montpellier“ (Prancūzija), išvykoje pralaimėjęs Prešovo „Tatran“ (Slovakija) komandai 27:35. Vis dėlto „Montpellier“, kaip ir dvi kitos šios grupės komandos Giopingeno „Frisch Auf“ (Vokietija) bei Šafhauzeno „Kadetten“ (Šveicarija) jau užsitikrino teisę žaisti atkrintamosiose varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.