EUROLYGA 2023

Olimpinio komiteto ir Th. Bacho nesuvokiamas atsakas dėl rusų boikoto: „Pamirštama apie žmogaus teises“

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) vasario 15-ąją savo Vykdomojo komiteto pasitarime vis dėlto nutarė nesiimti drastiškų sprendimų ir nepaviešino sklandžiusių gandų, jog neva sušvelnins esamas sankcijas Rusijos ir Baltarusijos sportininkams arba net leis šių karą Ukrainoje pradėjusių valstybių atletams pasirodyti žaidynėse kaip neutraliems sportininkams. Apie tai kelias savaites kalbėjo IOC prezidentas Thomasas Bachas.

Th. Bachas ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Th. Bachas ir V. Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-16 15:11, atnaujinta 2023-02-16 15:13

Vienintelis dalykas, įvykęs po Vykdomojo komiteto susirinkimo – IOC svetainėje buvo atnaujintas ilgas „klausimų ir atsakymų“ sąrašas karšta rusų ir baltarusių sportininkų dalyvavimo 2024 metų Paryžiaus olimpiadoje tema. Ir kai kurie atsakymai į klausimus buvo labai įdomūs.

Daugelio sporto organizacijų dėl kalbų apie rusų ir baltarusių sportininkų sugrąžinimą į tarptautinę areną kritikuotas IOC prezidentas Th.Bachas ir Vykdomasis komitetas išplatino poziciją dėl Baltijos šalių bei kitų valstybių priekaišus apie valstybės-agresorės sportininkų galimo pasirodymo 2024 metų olimpiadoje.

IOC sureagavo į Baltijos šalių bei Ukrainos nuostatas, kad rusams pasirodžius olimpiadoje, galima sulaukti ir Paryžiaus žaidynių boikoto. Lenkijos sporto ministerija taip pat paviešino, kad tokų boikotuojančių šalių gali būti iki 40.

„Kai kurie pareiškimai, išreiškiantys rimtą susirūpinimą dėl rusų dalyvavimo Paryžiuje, skamba ypač iš Baltijos šalių bei kitų valstybių. Deja, jie pamiršta apie žmogaus teisių laikymąsi, – rašoma IOC svetainėje svetainėje. – Vis dėlto, mes atkreipiame į tai dėmesį. Kitą vertus, ne vyriausybės turi nuspręsti, kas gali dalyvauti olimpinėse ir tarptautinėse varžybose. Priešingu atveju pasauliniam sportui, kokį mes žinome, ateis galas. Ieškome sprendimo, atitinkančio sporto misiją, kurio pagrindas yra vienyti, o ne didinti konfrontaciją ar eskalavimą“.

Kalbant apie rusų atletų išprašymą iš visų įmanomų varžybų, IOC taip pat patikino, kad viską galiausiai sudėlios istorija.

„Istorija parodys, kas padarys daugiau dėl pasaulio: tie, kurie stengiasi išlaikyti bendravimo kanalus, arba tie, kurie nori izoliuotis ar atsiskirti. IOC ir olimpinis judėjimas tai puikiai įrodė praeityje. Tik keli naujausi pavyzdžiai: mūsų darbas su Šiaurės Korėja ir Pietų Korėja, Izraeliu ir Palestina, Kosovu ir kitomis šalimis“, – parašė IOC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.