EUROLYGA 2023

Ant Rusijos ledo – skandalingas V. Putino bičiulio J. Pliuščenkos pareiškimas: jei taip ir toliau, išvyksime svetur

Rusijos dailusis čiuožimas pastaruoju metu gyvena neramius laikus dėl garsenybės Jevgenijaus Pliuščenkos pareiškimų. Savo privačią dailiojo čiuožimo mokyklą „Pliuščenkos angelai“ įkūręs dukart olimpinis ir triskart pasaulio čempionas 40-metis J.Pliuščenka pradėjo isterikuoti po šios šalies agresorės jaunimo čempionato, kuriame žvaigždės auklėtinės nesugebėjo laimėti pirmųjų vietų.

 Ant Rusijos ledo – skandalingas V. Putino bičiulio J. Pliuščenkos pareiškimas: jei taip ir toliau, išvyksime svetur.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Ant Rusijos ledo – skandalingas V. Putino bičiulio J. Pliuščenkos pareiškimas: jei taip ir toliau, išvyksime svetur.<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Ant Rusijos ledo – skandalingas V. Putino bičiulio J. Pliuščenkos pareiškimas: jei taip ir toliau, išvyksime svetur.<br>Instagramo nuotr.
 Ant Rusijos ledo – skandalingas V. Putino bičiulio J. Pliuščenkos pareiškimas: jei taip ir toliau, išvyksime svetur.<br>Instagramo nuotr.
 Ant Rusijos ledo – skandalingas V. Putino bičiulio J. Pliuščenkos pareiškimas: jei taip ir toliau, išvyksime svetur.
 Ant Rusijos ledo – skandalingas V. Putino bičiulio J. Pliuščenkos pareiškimas: jei taip ir toliau, išvyksime svetur.
 Ant Rusijos ledo – skandalingas V. Putino bičiulio J. Pliuščenkos pareiškimas: jei taip ir toliau, išvyksime svetur.<br>Stop kadras.
 Ant Rusijos ledo – skandalingas V. Putino bičiulio J. Pliuščenkos pareiškimas: jei taip ir toliau, išvyksime svetur.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-02-21 12:04, atnaujinta 2023-02-22 09:29

Rusijos dailiojo čiuožimo pažiba dėl nevykusio pasirodymo apkaltino blogus teisėjų balus ir jau pagrasino, kad rengiasi su savo jaunosiomis žvaigždutėmis ieškotis užuovėjos kitose šalyse – sportininkėms planuoja kitų valstybių pilietybes.

Prieš daugiau kaip savaitę Rusijoje baigėsi dailiojo čiuožimo jaunių čempionatas, o dėl jo kilę skandalai toliau griaudėja itin garsiais priekaištais ir grasinimais.

Ugninga J.Pluščenkos kalba ir kaltinimai sukėlė nemenką šaršalą ir paveikė visus šios šalies dailiojo čiuožimo atstovus.

Aštri trenerio reakciją į savo auklėtinių pralaimėjimus tapo precedentu svaidytis žaibais – penkis kartus Europos, tris kartus planetos ir dukart olimpinis čempionas J.Pliuščenka porino, kad teisėjai specialiai blogiau vertino jo atstoves Sofiją Titovą ir Veroniką Žiliną, kad jos pralaimėtų pagrindinei konkurentei Alinai Gorbačiovai.

Ją treniruoja viena iš didžiausių J.Pliuščenkos priešių, Rusijos rinktinės trenerė Eteri Tutberidzė.

„Tai ne pirmas toks sezonas. Toks precedentas buvo kuriamas ilgą laiką. Jei pažiūrėtumėte, pirmąją vietą laimi sportininkė su vienu keturgubu šuoliu.

Nenoriu nieko įžeisti. Tačiau vienas keturgubas šuolis priešpastatomas keturiems ultra si šuoliukams. Na, ką mes darome? Aš esu įžeistas, sportininkai įsižeidę, mano vaikų tėvai įsižeidę“, – piktinosi Maskvoje vykusiomis varžybomis J.Pluščenka.

Į kovą dėl teisingų ar neteisingų balų įnyko ir A.Gorbačiovos pirmoji trenerė Sofija Fedčenko, kuri pabandė į vietą pastatyti garsųjį čiuožėją.

„Mano nuomone, tai yra isterija ir nesugebėjimas pripažinti savo, kaip trenerio, klaidų. Manau, kad jis per daug tikėjo savo pergale, nes nebuvo pagrindinės turnyro favoritės – Alisos Dvojeglazovos.

Na, reikia priprasti prie to, kad ir mūsų mokyklų vaikai tobulėja ir yra jau geresni už žvaigždėtos įstaigos auklėtines“, – rusų laikraščiui „Life“ sakė S.Fedčenka.

Tarp dviejų trenerių iškart kilo rimtas konfliktas: čempionės trenerė pabandė paaiškinti, jog net ir pridėjus balus už idealiausiai atliktus šuoliukus, ko iš tikrųjų nebuvo, J.Pliuščenkos „angelės“ niekaip negalėjo laimėti Rusijos čempionto aukso. Viena iš jų buvo antra, o kita – tik ketvirta.

„Grįžkime prie sidabrą laimėjusios S.Titovos... Na, gerai, ar ji būtų gavusi daugiau balų, jei viską sušoktų ideliai? Kiek? Lutzas pridėtų 2,44 taško, kiti dar kažkiek. Susidėtų bendrai apie 3,41 taško. O S.Gorbačiova laimėjo 14 taškų skirtumu. Ar turėčiau dar ką nors pasakyti? , – tikino S.Fedčenka.

Anot J.Pliuščenkos, jis po tokio teisėjavimo ir pažeminimo kreipsis ne tik į savo gerą pažįstamą Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, tačiau ir galvos apie sportininkų pilietybės keitimą.

„Federacija man sako: „Eik šalin, viskas pas mus gerai“. Puiku, labai šaunu. Aš bendrausiu greitu laiku su Sporto ministerija, kalbėsiuosi su Rusijos olimpiniu komitetu, taip pat su Vladimiru Vladimirovičiumi Putinu.

Sunkūs laikai, turime vienytis, palaikyti vieni kitus, o ne skandinti. Ir pastoviai – konfliktas po konflikto. Esu nekonfliktiškas žmogus. Bet kai mane išveda iš pusiausvyros...

Mes su žmona Jana ilgai kūrėme mokyklą, o dabar akivaizdžiai: „A, čia Pliuščenkos angelai... Pasižiūrėsime atidžiau...“.

Aš pavargau, pavargau. Jei mes nereikalingi čia, tai eisime ten, kur esame tikrai reikalingi – yra daug šalių, kuriose mes būsime su savo talentu reikalingi.

Galvojame apie pilietybės keitimus“, – kalbėjo J.Pliuščenka.

– Ar numanote, kokios gali būti tos šalys, kurios priimtų jūsų sportininkes?

– Taip, bet dar nesakysiu.

– Ar jau buvo pasiūlymų pakeisti pilietybę?

– Pasiūlymų daug, mes jų kol kas atsisakėme. Kiek galėdamas sulaikiau sportininkes, sakiau, kad viskas bus gerai.

– Jūsų laukia ir asmeninis šou suaugusiųjų čempionate ?

– Manęs? Bet niekas man nieko nepasiūlė. Iš federacijos buvo lyg priėję ir paklausė, ar bus mano pasirodymas.

Sakau, gali būti, tik reikia sutarti dėl honoraro. Aš labai seniai dailiojo čiuožimo federacijai įvardijau savo šokio kaina.

– Kokia ta kaina, jei ne paslaptis?

– Aš ištariau tai garsiai – 10 mln. rublių (125 tūkst. eurų)

– Bet šalies čempionato nugalėtojui duoda penkis miljonus?

– Norite palyginti nugalėtoją ir mane? Visi vaikinai ten geri, bet tegul dar pasitreniruoja, pasiekia tokius rezultatus, kokius aš turėjau, atsistoja taip užtikrintai ant ledo, kaip darau aš. Ir tada pasikalbėsime apie kainą.

Lrytas.lt primena, kad prasidėjus Rusijos karui Ukrainoje pats J.Pliuščenka viešai išreiškė palaikymą V.Putino sprendimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.