EUROLYGA 2023

Per kruvinos Rusijos invazijos metines – Tarptautinio olimpinio komiteto pažadas Ukrainai

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) palankiai vertina Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos (UNGA) 11-osios nepaprastosios sesijos rezoliuciją „Jungtinių Tautų (JT) Chartijos principai, kuriais grindžiama visapusiška, teisinga ir ilgalaikė taika Ukrainoje“, kurią inicijavo Ukraina.

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) būstinė Lazonoje, Šveicarijoje.<br>IOC nuotr.
Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) būstinė Lazonoje, Šveicarijoje.<br>IOC nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2023, 6:17 PM

Ji ragina valstybes nares ir tarptautines organizacijas padvigubinti paramą diplomatinėms pastangoms, kuriomis siekiama visapusiškos, teisingos ir ilgalaikės taikos Ukrainoje, atitinkančios Chartiją.

Kaip tarptautinė nevyriausybinė organizacija, kurią JT pripažįsta nuolatine stebėtoja, IOC teigia išgirdusi šį raginimą siekti taikos. Kaip prašė JT Generalinė Asamblėja, Tarptautinis olimpinis komitetas teigia esantis pasirengęs ne tik toliau remti, bet ir padvigubinti savo paramą diplomatinėms pastangoms siekti ilgalaikės taikos.

Tai visiškai atitinka JT rezoliuciją „Sportas – darnaus vystymosi skatintojas“, kuri bendru sutarimu buvo priimta per JT Generalinės Asamblėjos 77-ąją sesiją 2022 m. gruodžio 1 d.

Šioje rezoliucijoje pripažįstama, kad „dideli tarptautiniai sporto renginiai turėtų būti organizuojami taikos, tarpusavio supratimo ir tarptautinio bendradarbiavimo, draugystės ir tolerancijos dvasia, be jokios diskriminacijos, ir kad turėtų būti gerbiamas tokių renginių vienijantis ir sutaikomasis pobūdis“, rašoma oficialiame IOC interneto puslapyje.

Kaip solidarumo su Ukraina ir įsipareigojimo vykdyti jos taikos stiprinimo misiją ženklą IOC kartu su olimpine vėliava prie Olimpinių rūmų Lozanoje (Šveicarija) iškėlė Ukrainos ir Jungtinių Tautų vėliavas, taip pažymėdamas šias niūrias Rusijos invazijos į Ukrainą metines, kurias remia ir Baltarusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.