EUROLYGA 2023

Pripažinimas Ignalinai: pirmą kartą žiemą surengtos IBU regioninės varžybos

Praėjusį savaitgalį Ignalinoje vyko bene svarbiausias biatlono renginys Lietuvos istorijoje – Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) regioninių varžybų statusą turintis Baltijos biatlono taurės trečiasis etapas. Šalies žiemos sporto sostinėje varžėsi beveik 100 biatlonininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos bei Ukrainos, o tarp nugalėtojų atsidūrė ir Anykščių atstovė.

 Pripažinimas Ignalinai: pirmą kartą žiemą surengtos IBU regioninės varžybos<br> R.Trakio nuotr.
 Pripažinimas Ignalinai: pirmą kartą žiemą surengtos IBU regioninės varžybos<br> R.Trakio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2023, 6:51 PM

„Savaitgalį praėjęs renginys istoriškai yra turbūt didžiausias tarptautinis biatlono renginys žiemą. Esame turėję įvairių varžybų, bet tokio formato, kuriose dalyvautų 5 valstybės, dar nebuvo. Baltijos taurė yra regioninės IBU pripažintos varžybos. 2021 metais rengėme Baltijos vasaros biatlono taurę, bet ruošti infrastruktūrą vasarai ir žiemai yra du skirtingi dalykai. Vasarą žymiai paprasčiau, nors organizaciniai dalykai gana panašūs“, – sakė Lietuvos biatlono federacijos (LBF) prezidentas Arūnas Daugirdas.

Baltijos biatlono taurės organizavimas yra pirmas laiptelis siekiant aukštesnės kategorijos tarptautinių varžybų Lietuvoje. Pasak A.Daugirdo, Lietuvos biatlono federacija turi tikslą siekti teisės organizuoti Europos jaunimo čempionatą.

„Visi auga, visi siekia kažkokių pripažinimų, aukštumų bei išsikelia sau kartelę. Esame užsibrėžę tikslą gauti teisę Lietuvoje organizuoti bent IBU jaunimo taurės varžybas, galbūt – ir Europos jaunimo čempionatą. Po to sekantis žingsnis būtų IBU taurė bei Europos čempionatas. Kopimas yra sudėtingas, nes nėra taip paprasta gauti teisę. Tam, jog ją gautum, jau turi būti pasižymėjęs, jog sugebi kvalifikuotai organizuoti renginius“, – teigė A.Daugirdas.

Likus savaitei iki numatytos Baltijos taurės varžybų datos, buvo iškilusi grėsmė dėl varžybų organizavimo apskritai – Lietuvoje trūko sniego. Vis dėlto organizatoriams per savaitę pavyko pasiruošti renginiui, kuriame dirbo pusšimtis specialistų.

„Mūsų sporto šaka priklausoma nuo oro sąlygų ir jei neturėtumėme sniego, negalėtumėme vykdyti varžybų. Surizikavome, per savaitę mobilizavome visas pastangas ir renginys įvyko. Šiandien jau gauname teigiamus atsiliepimus, jog suorganizuota gerai, svečiai iš kitų šalių liko patenkinti“, – pasakojo A.Daugirdas.

Šeštadienį sportininkai varžėsi sprinto rungtyse, o nugalėtojais tapo latviai Imantas Malina (M22 grupė), Aleksis Samcevičius (M19), Karina Bernanė (W19) bei estai Miia Heleene Utsal (W22), Gregoras Naruskas (M17), Karmen Lisette (W17), Simeonas Kummelis (M15) ir Rosibel Marii Kaldvee (W15). Tarp prizininkių pavyko patekti dviem Lietuvos atstovėms – Viktorija Kapancova iškovojo sidabrą tarp 19-mečių, o 15-mečių grupėje bronza pasidabino Mila Senkevič.

Sekmadienį bendro starto rungtyse aukso medaliais pasidabino estai Miia Heleene Utsal (W22), Gregoras Naruskas (M17), Mia Mai Huik (W17), latviai Kristeris Kalašnikovas (M19) ir Rūdolfas Raudzinšas (M15), suomė Elli Pyykonen (W15) bei anykštėnė Viktorija Kapancova (W19). Tarp 15-mečių Nemenčinės atstovei M.Senkevič pavyko iškovoti dar vieną bronzą.

„Kiekvieną kartą startuoju su mintimi nugalėti ne varžovę, o nugalėti save. Vakar man nepasisekė, nei gerai sušaudžiau, nei gerai suvažiavau, o šiandien gerai šoviau ir buvo daugiau šaudymo linijų. Kuo daugiau šaudymų, tuo man geriau. Kojomis jaučiausi geriau, sušaudžiau, dėl to ir laimėjau. Džiaugiuosi ne dėl to, kad aplenkiau varžovę, bet kad nugalėjau save. Jaučiasi, kad sava trasa. Labai džiaugiuosi, kad tokios varžybos vyksta ir Lietuvoje“, – po bendro starto rungties komentavo V.Kapancova.

Ketvirtasis Baltijos biatlono taurės varžybų etapas kovo 17–19 dienomis vyks Otepėje (Estija), 2027-aisiais rengsiančioje ir pasaulio biatlono čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.