EUROLYGA 2023

Boikotas plečiasi: Norvegija atsisakė startuoti bokso varžybose, kuriose dalyvauja Rusija ir Baltarusija

Norvegijos bokso federacija (NBF) nusprendė boikotuoti kitą mėnesį vyksiantį Tarptautinės bokso asociacijos (IBA) moterų pasaulio čempionatą įspėjusi, kad nedalyvaus jokiose varžybose, kuriose dalyvaus Rusijos ar Baltarusijos boksininkės.

 IBA nuotr.
 IBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2023, 10:46 AM, atnaujinta Feb 28, 2023, 10:52 AM

Tokį sprendimą nacionalinės valdymo institucijos valdyba priėmė likus vos dviem savaitėms iki Indijos sostinėje Naujajame Delyje numatyto IBA renginio.

Norvegija yra 11-oji šalis, boikotuojanti šį turnyrą, kuris vyks kovo 15–26 dienomis,

Anksčiau JAV, Ukraina, Lenkija, Šveicarija, Nyderlandai, Didžioji Britanija, Airija, Čekija, Švedija ir Kanada padarė tokį patį žingsnį.

Lietuvos bokso federacija irgi neketina dalyvauti, tačiau oficialaus sprendimo nepaskelbė.

NBF taip pat paskelbė boikotuosianti pasaulio vyrų čempionatą Uzbekistane ir Europos jaunimo čempionatą Armėnijoje, jei dalyvaus Rusija ar Baltarusija.

NBF atskleidė, kad sprendimas galioja visiems jos boksininkams, klubams, teisėjams ir pareigūnams.

„Norvegijos bokso federacijos valdyba nusprendė nedalyvauti IBA čempionatuose ir renginiuose, kuriuose dalyvauja rusai ar baltarusiai, – rašoma NBF prezidento Oddo Haktoro Slake pranešime. – Artimiausiu metu praktiškai tai reikš, kad nedalyvausime nei Indijoje, nei Uzbekistane, nei Armėnijoje.

Mes, Norvegijos bokso federacijos nariai, kartu su Šiaurės šalių olimpiniais ir parolimpiniais komitetais bei sporto federacijomis, pasinaudojame proga ir dar kartą patvirtiname savo tvirtą paramą Ukrainos žmonėms ir jų taikos reikalavimą“.

Kremliaus globojamo Rusijos atstovo Umaro Kremliovo vadovaujama IBA pernai spalį panaikino draudimą Rusijos ir Baltarusijos boksininkams rungtyniauti su savo vėliava, nepaisant Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) rekomendacijų dėl karo Ukrainoje.

Organizacija pareiškė, kad IOC sprendimas neįtraukti moterų ir vyrų pasaulio čempionatų į olimpinės kvalifikacijos sistemą buvo „nepriimtinas“ ir „prieštarauja bokso principams“. IBA tvirtino, kad tai bus „pagrindinės kvalifikacijos varžybos“ pagal savo kriterijus.

IOC atkirto pakartodamas, kad IBA nedalyvaus organizuojant 2024 m. Paryžiaus olimpiados bokso atranką ir finalinį turnyrą, atėmus iš jų teises dėl netinkamo organizacijos valdymo.

IBA skelbia, kad čempionate dalyvaus 77 šalys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.