EUROLYGA 2023

Po klaidos nuo tramplino į žemę atsitrenkusi Slovėnijos žvaigždė išvežta į ligoninę

Pagrindinė Slovėnijos šuolių nuo tramplino rinktinės viltis namų pasaulio čempionate Peteris Prevcas krito treniruotės metu ir susižalojo, teigia naujienų portalas nettavisen.

Pagrindinė Slovėnijos šuolių nuo tramplino rinktinės viltis namų pasaulio čempionate Peteris Prevcas krito treniruotės metu ir susižalojo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Pagrindinė Slovėnijos šuolių nuo tramplino rinktinės viltis namų pasaulio čempionate Peteris Prevcas krito treniruotės metu ir susižalojo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2023, 8:10 PM, atnaujinta Mar 1, 2023, 9:41 PM

Kaip skelbia vaizdo įrašas ir liudininkai, treniruotėje nuo didžiojo tramplino siekęs nušokti P.Prevcas tik atsispyręs nuo jo skrido keistai, vertėsi ir vožėsi į jo šlaitą nugara bei nuslydo žemyn.

Slovėnas patyrė traumą ir buvo neštuvais evakuotas į greitosios pagalbos automobilį. Sportininkas buvo sąmoningas ir net pamojavo ranka sirgaliams.

Slovėnijos slidinėjimo asociacija po valandos paskelbė apie P.Prevco sveikatos būklę.

„Peteris Prevcas po kritimo Planicos trampline yra sąmoningas ir kalba. Jis buvo nuvežtas į ligoninę, kur apžiūrimas. Jo sveikata rūpinasi medikai“, – federacijos pranešimą išplatino portalas zurnal24.

Taip pat paaiškėjo ir kai kurios įvykio detalės. Teigiama, kad P.Prevcas,atsispyręs nuo tramplino briaunos, padarė klaidą. Pirminiais duomenimis, tokie griuvimai gali lemti kojų raiščių plyšimą.

P.Prevcas tapo Slovėnijos didvyriu po to, kai 2016 m. laimėjo pasaulio taurę ir tais pačiais metais laimėjo auksą pasaulio šuolio nuo tramplino čempionate.

Slovėnas turi keturis olimpinius medalius, įskaitant auksą 2022 m. Pekino žaidynių mišrių komandų varžybose. P. Prevcas taip pat yra triskart pasaulio čempionas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.