EUROLYGA 2023

Rusų gimnastikos federacijos vadovei parodžius duris, spjaudomasi nuodais: „Mus gyvus užkasinėja“

Tarptautinė gimnastikos federacija (FIG) pirmadienį paskelbė savo verdiktą, kad Rusijos meninės gimnastikos federacijos prezidentė Irina Viner dėl savo pasisakymų ir elgesio išprašoma iš visų įmanomų tarptautinių varžybų bei renginių ir negalės pasirodyti juose mažiausiai iki šešerių metų.

 Dina Averina ir Rusijos gimnastikos federacijos prezidentė Irina Viner.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Dina Averina ir Rusijos gimnastikos federacijos prezidentė Irina Viner.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2023, 8:56 AM

Išsami informacija pasirodė organizacijos svetainėje, o rusai jau pradėjo mėtytis žaibais ir spjaudytis nuodais, tikindami, kad tai kerštas už teisingą Rusijos poziciją tarptautinėje arenoje.

„Poniai I.Viner neleidžiama dvejų metų laikotarpyje dalyvauti ar būti akredituotai jokiose tarptautinėse varžybose, dirbti trenere, būti delegacijos vadove ar atlikti kitus oficialius vaidmenis tarptautinėse varžybose. Sprendimas įsigalioja po dienos, kai baigsis sankcijos, susijusios su įvykiais Ukrainoje“, – rašoma federacijos pranešime.

Tad Rusijos gimnastų vadovė išprašyta laikotarpiui nuo dviejų iki šešerių metų, žiūrint kada baigsis FIG sankcijos Rusijai – praėjusių metų kovo 4 dieną Tarptautinė gimnastikos federacija suspendavo rusų dalyvavimą visose varžybose dėl jos agresijos prieš Ukrainą.

Kai tik bus nuimtos sankcijos rusams, tuomet įsigalios sprendimas I.Viner arba ji negalės pasirodyti arenose penkis metus ir 364 dienas.

Rusų prezidentė sprendimą gali apskųsti Apeliaciniam teismui per 21 dieną.

FIG laiko viešus I.Viner pareiškimus po 2020-ųjų Tokijo olimpinių žaidynių itin įžeidžiančiais. Federacija taip pat atkreipė dėmesį į Natalijos Kuzminos kandidatūros atšaukimą iš FIG Techninės komisijos narių rinkimų.

N.Kuzmina FIG organizacijos Techniniam komitetui vadovavo nuo 2013 m., tačiau po neva kilusio skandalo dėl Dinos Averinos pasirodymo Tokijo olimpinėse žaidynėse atšaukė jos kandidatūrą naujam ketverių metų laikotarpiui.

I.Viner garsiai pareiškė, kad N.Kuzmina „olimpiadoje padarė kažką bjauraus“. Priežastis – geresnių balų skyrimas varžovei. Tąkart asmeninėje daugiakovėje nugalėtoja tapo izraelietė Lina Ašram, įveikusi rusę D.Averiną, nors rusų manymu Izraelio atstovė padarė kur kas daugiau klaidų ir nebuvo verta aukso.

Maža to – Rusijos gimnastikos federacijos vadovė užsipuolė FIG teigdama, kad daroma viskas, jog rusų sportininkai nelaimėtų aukščiausių apdovanojimų olimpiadose.

„Tai totalus ir specialus rusų gimnastikos žlugdymas. Teisėjams nurodyta nekęsti Rusijos gimnasčių“, – žiniasklaidoje kalbėjo prezidentė.

Viena garsiausių rusų dailiojo čiuožimo trenerių Tatjana Tarasova jau suspėjo įkišti savo trigrašį. Ji žinią apibūdino fraze „geriausi mūsų atstovai laidojami gyvi. Mus gyvus užkasinėja“.

Įvykį ji pavadino siaubinga netiesa. „Jie nori dirbti tik su tyliais, savo nuomonės neturinčiais žmonėmis, su priklausomais žmonėmis, kurie moka tik nusilenkti“, – tikino T.Tarasova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.