EUROLYGA 2023

Juodas laikotarpis: Lietuvos rankinio rinktinė išgyvena blogiausią atkarpą šalies istorijoje

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė išgyvena tamsiausią laikotarpį per tris dešimtmečius, praėjusius nuo debiuto oficialiose varžybose. Lietuviai trečiadienį pralaimėjo devintąsias iš eilės oficialias rungtynes.

Lietuvos rankinis išgyvena sunkų periodą.<br>Rankinis.lt nuotr.
Lietuvos rankinis išgyvena sunkų periodą.<br>Rankinis.lt nuotr.
Lietuvos rankinis išgyvena sunkų periodą.<br>rankinis.lt nuotr.
Lietuvos rankinis išgyvena sunkų periodą.<br>rankinis.lt nuotr.
Lietuvos rankinis išgyvena sunkų periodą.<br>rankinis.lt nuotr.
Lietuvos rankinis išgyvena sunkų periodą.<br>rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 8, 2023, 7:29 PM

Lietuvos rankininkai trečiadienį Tbilisyje pralaimėjo Europos pirmenybių atrankos rungtynes Gruzijos rinktinei 18:32. Ši nesėkmė pratęsė ilgą pralaimėjimų virtinę, kuri prasidėjo prieš beveik dvejus metus – 2021-ųjų pavasarį.

Lietuviai pastarąsias oficialias rungtynes laimėjo 2021 metų balandžio 29 dieną, kai praėjusių Europos pirmenybių atrankos turnyro rungtynėse Vilniuje nugalėjo Islandijos rankininkus 29:27. Ši pergalė nulėmė tai, kad mūsų šalies komanda po ilgos pertraukos iškovojo kelialapį į žemyno pirmenybes.

Tačiau iškart po šios pergalės prasidėjo nesėkmių virtinė. Paskutinėse praėjusio Europos pirmenybių atrankos ciklo rungtynėse, kurios vyko 2021 metų gegužės 2 dieną, lietuviai išvykoje nusileido portugalams.

2022 metų sausį per Europos pirmenybes Lietuvos rankininkai pralaimėjo visas trejas rungtynes Rusijos, Slovakijos ir Norvegijos komandos. Po Europos pirmenybių iš rinktinės trenerio pareigų pasitraukė Mindaugas Andriuška. Jį pakeitė prie nacionalinės komandos vairo grįžęs Gintaras Savukynas.

Šis rankinio specialistas pergalės skonio dar nepatyrė. 2022 metų kovo mėnesį Lietuvos rinktinė pralaimėjo dvejas pasaulio pirmenybių atrankos rungtynes Izraelio komandai, spalio mėnesį naują Europos pirmenybių atrankos ciklą pradėjo pralaimėjimais Vengrijos ir Šveicarijos rankininkams. Šį trečiadienį rankininkai nieko nepešė ir Tbilisyje, kur patyrė devintąjį iš eilės pralaimėjimą.

Verta pažymėti, kad šiuo laikotarpiu Lietuvos rinktinė nežaidė su nė viena Europos rankinio elito komanda. Tarp varžovių buvo netoli lyderių esančios Norvegijos, Portugalijos ir Vengrijos rinktinės, kurios per rungtynes su lietuviais laikomos aiškiomis favoritėmis. Tačiau mūsų šalies rankininkai taip pat žaidė kelerias rungtynes su rinktinėmis, kurios yra panašaus lygio arba visai neseniai buvo laikomos gerokai žemesnio lygio komandomis.

Pavyzdžiui, Gruzijos rinktinė dar nė karto nėra žaidusi Europos pirmenybėse, Slovakijos rinktinė į praėjusias žemyno pirmenybes pateko tik dėl to, kad buvo jų šeimininkė, o Izraelio rinktinę lietuviai prieš penkerius metus pasaulio pirmenybių atrankos turnyre sutriuškino 16 įvarčių skirtumu, ir tai nebuvo staigmena.

Praėjusiais dešimtmečiais, iki dabar tęsiamos virtinės, Lietuvos rinktinė nė sykio nebuvo pralaimėjusi daugiau nei penkerių rungtynių iš eilės. Po penkis iš eilės pralaimėjimus Lietuvos rankininkai patyrė 2007–2008 metais, 2012–2013 metais ir 2014–2015 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.