EUROLYGA 2023

Keičiasi Nacionalinės sporto tarybos sudėtis: rekomendacijas teiks sporto organizacijų ir universitetų ekspertai

Siekiant efektyviau organizuoti Nacionalinės sporto tarybos veiklą, Vyriausybės sprendimu keičiama institucinė jos sudėtis. Tarybos sudėtyje daugumą valstybės institucijų pakeitus sporto organizacijų ir universitetų atstovams, Nacionalinės sporto tarybos svarstomi klausimai bus analizuojami platesniame organizacijų rate, tad Taryba galės teikti įvairiapusiškesnius pasiūlymus, ekspertinį vertinimą.

Švietimo mokslo ir sporto ministerija,ministrė Jurgita Šiugždinienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Švietimo mokslo ir sporto ministerija,ministrė Jurgita Šiugždinienė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2023, 2:06 PM

Nacionalinė sporto taryba yra kolegiali Seimui, Vyriausybei ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai (ŠMSM) patarianti institucija.

Nuo šiol Nacionalinei sporto tarybai pavesta svarstyti ne tik sporto politikos strateginius tikslus ir pažangos uždavinius, sporto šakų pripažinimo strateginėmis sporto šakomis kriterijus, bet ir nacionalinių ir regioninių fizinio aktyvumo, sporto bazių pagerinimo projektų finansavimo valstybės lėšomis prioritetus, poreikį organizuoti aukšto meistriškumo sporto varžybas.

Iki šiol Nacionalinę sporto tarybą sudarė 19 įstaigų ir organizacijų: 7 ministerijos, Vyriausybės kanceliarija, Lietuvos savivaldybių asociacija, 11 nacionalinių skėtinių organizacijų.

Nuo šiol Tarybos sudėtyje atsisakoma valstybės institucijų (Vyriausybės kanceliarijos, ministerijų, išskyrus ŠMSM) atstovavimo, o vietoj jų įtraukiami Klaipėdos, Vilniaus, Mykolo Romerio, Vytauto Didžiojo, Lietuvos sporto universitetų ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos atstovai. Taip pat nutarta, jog vietoj Lietuvos aeroklubo Taryboje technines sporto šakas atstovaus Lietuvos techninio sporto federacijų asociacija.

Nauja Taryba bus sudaryta iš 17 institucijų ir organizacijų atstovų. Į ją atstovus, be jau minėtų ŠMSM, Techninio sporto federacijų asociacijos, universitetų, kaip ir iki šiol deleguos Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos paralimpinis komitetas, Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas, Lietuvos sporto federacijų sąjunga, Nacionalinės sporto federacijų asociacija, Lietuvos asociacija „Sportas visiems“, Lietuvos savivaldybių asociacija, Nacionalinė sportininkų asociacija, Lietuvos trenerių asociacija.

Kitos institucijos ar organizacijos, neįeinančios į Tarybos institucinę sudėtį, galės būti kviečiamos į Tarybos posėdžius, jei bus svarstomi su jų kompetencija susiję klausimai.

Vyriausybei patvirtinus Tarybos institucinę sudėtį, švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu bus patvirtinta personalinė Tarybos sudėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?