EUROLYGA 2023

Vokietijos atkirtis Tarptautinei fechtavimosi federacijai – atšaukė svarbias varžybas

Kovo 10 dieną Tarptautinė fechtavimosi federacija (FIE) pritarė Rusijos ir Baltarusijos sportininkų sugrįžimui į jos globojamas varžybas, o į tai griežtai sureagavo Vokietija.

Vokiečiai atšaukė svarbias fechtavimosi varžybas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Vokiečiai atšaukė svarbias fechtavimosi varžybas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2023, 7:13 PM

Protestuodami prieš tokį sprendimą, pasaulio taurės etapo varžybų organizatoriai atšaukė renginį Tauberbišofsheimo mieste.

„Kaip ir anksčiau, mes solidarizuojamės su žmonėmis Ukrainoje, kurie kenčia nuo agresijos karo. Norime duoti aiškų signalą, kad norėjome kitokio sprendimo.

Kad ir kaip būtume norėję savo geriausius sportininkus pristatyti Vokietijos publikai ir suteikti jiems galimybę išnaudoti namų pranašumą skinantis kelią į Paryžiaus olimpines žaidynes, mes jaučiame, kad aplinkybės neleidžia priimti kitokio sprendimo“, – teigė Vokietijos fechtavimo federacijos prezidentė Claudia Bokel.

FIE pareiškė, kad rusų ir baltarusių sugrįžimas į tarptautinę areną bus į naudą visiems. Mat Tokijo olimpinėse žaidynėse, likus vos šešiems mėnesiams iki agresoriaus įsiveržimo į Ukrainą, rusai laimėjo 8 medalius, iš jų 3 aukso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.