EUROLYGA 2023

Be amputuotų galūnių likęs R. Kostomarovas pradėjo kvėpuoti be pagalbinių prietaisų

Vladimiro Putino režimui meilę reiškęs buvęs dailiojo čiuožimo olimpinis čempionas Romanas Kostomarovas pradėjo kvėpuoti be pagalbinių prietaisų. 

R.Kostomarovas<br>kr.ru nuotr.
R.Kostomarovas<br>kr.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2023, 9:34 PM, atnaujinta Mar 21, 2023, 8:34 AM

Sportininkui artimi šaltiniai skelbia, kad ruso sveikata per pastarąsias kelias dienas pastebimai pagerėjo ir šis pagaliau gali kvėpuoti be pagalbinių prietaisų. 

46-erių R.Kostomarovui iš pradžių buvo amputuotos abi pėdos, vasario viduryje dėl gangrenos – ir abiejų rankų plaštakos. 

Buvo skelbiama, jog medikai ir toliau mato mėlynuojančias galūnes – daktarams nepavyko visiškai išgydyti sepsio ir, norint sustabdyti audinių infekciją, galimai prireiks naujų galūnių amputacijų.  

Nepaisant kiek pagerėjusios sveikatos, buvusio sportininko svoris nuo 75 kg nukrito iki 50 kg. 

Olimpinis čempionas nuo sausio 10 d. yra reanimacijoje. Dėl koronaviruso ir gripo B komplikacijų jis merdėjo  daugiau kaip du mėnesius. Pradžioje jis susirgo koronavirusu, o jau po to ir plaučių uždegimu.  

Buvo pranešta, kad dėl komplikacijų jis patyrė dalinę galūnių amputaciją, taip pat patyrė smegenų kraujagyslių problemų. 

R.Kostomarovas sausio 10 dieną dėl skausmų krūtinėje buvo atvežtas į ligoninę ir po dirbtinės komos iškart prijungtas prie gyvybę palaikančių aparatų. 

2006 m. Turino žiemos olimpiadoje R.Kostomarovas kartu su Tatjana Navka iškovojo aukso medalį. Be to, jis yra daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas. Pasibaigus Turino žaidynėms pora paskelbė apie karjeros pabaigą, tačiau nutarė ir toliau šokti ant ledo įvairiuose komerciniuose projektuose. 

Po to T.Navka ištekėjo už V.Putino spaudos atstovo D.Peskovo ir įkūrė savo ledo šou, kuriame šoka ir Lietuvos piliečiai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 

Prasidėjus plataus masto Rusijos karui prieš Ukrainą, rusas R.Kostomarovas veidmainiškai pareiškė, kad šalis agresorė niekada nieko nepuolė, o Ukraina pati kalta, nes norėjo užpulti būtent Rusiją. 

Praėjusių metų gruodžio 13 dieną šokėjas ant ledo buvo įtrauktas į Aukščiausiosios Rados sankcijinių piliečių sąrašą. Sausio 7 d. atitinkamą dekretą pasirašė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. 

„Neturiu jokių priekaištų. Tai tik V.Zelenskio politika ir Amerikos bei Vakarų propaganda. Man nusispjauti į V. Zelenskį“, – atsakė likus dienai iki patekimo į ligoninę R.Kostomarovas.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.