EUROLYGA 2023

Lietuvos fechtuotojai nepritaria rusų ir baltarusių grąžinimui, bet artimiausiu metu su jais vis tiek nesusidurtų

Lietuvos fechtavimo federacija (LFF) griežtai pasisako prieš Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimą tarptautinėse varžybose bet kokiomis sąlygomis kol bus vykdomas karas Ukrainoje.

Viktė Ažukaitė (kairėje).<br>fechtavimas.lt nuotr.
Viktė Ažukaitė (kairėje).<br>fechtavimas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2023, 1:27 PM, atnaujinta Mar 20, 2023, 1:29 PM

LFF protesto veiksmus koordinuoja su Lietuvos sporto institucijomis ir kitų šalių federacijomis, nepalaikančiomis FIE sprendimo leisti tarptautinėse varžybose dalyvauti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams.

LFF vykdomojo komiteto posėdyje buvo aptarta situacija po Tarptautinės fechtavimo federacijos (FIE) posėdžio, kuriame šalys narės balsavo dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų grąžinimo į varžybas.

Dauguma šalių balsavo už tai, kad rusai ir baltarusiai būtų grąžinti nuo balandžio vidurio.

Tam didžiausios įtakos turėjo buvęs oficialus FIE vadovas Rusijos oligarchas Ališeras Usmanovas, kuris oficialiai yra pasitraukęs, bet lieka faktinis vadovas paskyrus laikinai vadovauti graiką.

„Mes nuo pat karo pradžios labai palaikėme Ukrainą, su mūsų sportininkais Lietuvoje kartu treniruojasi ir ukrainiečiai. Pasaulio jaunių ir jaunimo čempionate Plovdive balandžio pradžioje, Rusijos ir Baltarusijos sportininkai dar nedalyvaus.

Artimiausios varžybos, kuriose Lietuvos fechtuotojai gali sutikti šių šalių sportininkus – Europos taurės U23 etapas Varšuvoje ir Glivicėse balandžio 15–16 d. bei Europos žaidynėse Krokuvoje birželio 25–30 dienomis“, – teigė LFF atstovė Paulina Bajorūnaitė–Stauskė.

Nors LFF ketina atskirai spręsti dėl varžybų Lenkijoje, bet mažai tikėtina, kad ši šalis įsileis Rusijos ir Baltarusijos atstovus.

Bent jau į Europos žaidynes jie tikrai nekviečiami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.