EUROLYGA 2023

Ant O. Usyko sprando derybose jodinėjęs T. Fury galiausiai pasiekė savo tikslą – kova dėl titulo neįvyks

Mega kova dėl profesionalų pasaulio sunkaus svorio čempiono titulo tarp WBO, WBA, IBO ir IBF diržų savininko ukrainiečio Oleksandro Usyko ir WBC organizacijos pasaulio čempiono brito Tysono Fury vis dėlto neįvyks. ESPN žiniomis, boksininkai trečiadienį nutraukė derybas dėl bokso kovos, kuri turėjo įvykti balandžio 29 dieną legendiniame Londono Vemblio stadione.

 T.Fury ir O.Usykas<br> lrytas.lt koliažas
 T.Fury ir O.Usykas<br> lrytas.lt koliažas
 T.Fury ir O.Usykas<br>AFP/Scanpix nuotr. 
 T.Fury ir O.Usykas<br>AFP/Scanpix nuotr. 
 T.Fury ir O.Usykas<br>AFP/Scanpix nuotr. 
 T.Fury ir O.Usykas<br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 23, 2023, 11:17 AM

Šaltinių teigimu, šalys iš pradžių po priekaištų vienas kitam galiausiai susitarė dėl honoraro pasiskirstymo – ukrainietis (20 kovų, visos pergalės, 13 nokautų) sutiko su brito siūlymu gauti 30 proc. premijos, o 70 proc. atiduoti T. Fury (33 kovos, 1 pralaimėjimas, 24 nokautai).

Tačiau 36-erių O.Usykas turėjo tam tikrą prašymą arba ultimatumą – jis pareikalavo iš 34 metų brito premijos pervesti 1 mln. eurų Ukrainos kariuomenei ir tautai, taip pat po vieną procentą į dieną pridėti prie jo premijos, jei kova bus užtempiama dėl brito kvailiojimų ir nevyks numatytu laiku.

Dėl šių klausimų sutarta nebuvo ir derybos nutrūko, o kova neįvyks.

Taip pat pranešama, kad O.Usykas jau uždarė savo treniruočių stovyklą, kurioje ruošėsi kovai su T.Fury. Artimiausiu metu Ukrainos sportininko komanda persigrupuos bei pradės pasirengimą kovai prieš kitą varžovą.

Pažymima, kad pirmasis kovoje dėl čempionų titulo su O.Usyku yra WBA čempionas Danielis Duboisas.

O.Usyko ir T.Fury bokso kovoje turėjo paaiškėti vienvaldis ir neabejotinas profesionalų sunkiasvorių čempionas XXI amžiuje.

Pastarąjį kartą visų pagrindinių organizacijų titulų savininku buvo britas Lennoxas Lewisas, 1999 metais įveikęs Evanderį Holyfieldą.

Ukrainos boksininko komandos direktorius Sergejus Lapinas iškart sureagavo į žinią apie mega kovos atšaukimą. Jis savo instagram socialiniame tinkle paskelbė įrašą, kuriame išjuokė taip vadinamą „čigonų karalių“ T.Fury.

„Tokios kovos dabar laukia T.Fury pilvo gerbėjai. Tai bus bomba“, – parašė S.Lapinas, pridėdamas, kad T.Fury dabar planuoja susikauti kitu britu Derecku Chisora.

Apie buvusių derybų detales interviu „talkSport“ prabilo O.Usyko“ rėmėjas Oleksandras Krasyukas. Jo nuomone, T.Fury tiesiog pasistengė išvengti pavojingos dvikovos prieš Ukrainos čempioną, keldamas vis naujus reikalavimus.

„Kova atšaukta. Priežastis ta, kad visos tos kalbos nuėjo per toli. Mane apėmė jausmas, kad O.Usikui sutikus su premijų sąlygom 30 prieš 70, Tysonas Fury pradėjo galvoti, kad gali atsisėsti O.Usykui ant sprando ir ant jo jodinėti tiek, kiek jis norės.

Tačiau tai neteisinga. O.Usykas sutiko su sąlygomis tik todėl, kad norėjo, jog kova įvyktų. Tačiau ši kova visiškai nereikalinga buvo T.Fury.

Mes kalbame apie Pasaulio bokso tarybos (WBC) diržą ir Aleksandro laimėjimų kolekcijos praplėtimą. Tysonui to apskritai nereikia“, – sakė O.Krasyukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.