EUROLYGA 2023

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija panaikino draudimus Rusijai: „išsivalė“ dopingo dėmę, grąžinta vėliava

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF) nusprendė panaikinti Rusijos atletams taikytas sankcijas.

Tarptautinė lengvosios atletikos federacija panaikino draudimus Rusijai: vėl gali naudoti nacionalinę vėliavą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Tarptautinė lengvosios atletikos federacija panaikino draudimus Rusijai: vėl gali naudoti nacionalinę vėliavą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2023, 11:09 AM, atnaujinta Mar 24, 2023, 6:16 PM

Nuo 2015 m. dėl dopingo taisyklių pažeidimo IAAF buvo suspendavusi Rusijos lengvosios atletikos federaciją. Dėl šių apribojimų visi rusų lengvaatlečiai varžėsi po neutralia vėliava.

Vis dėlto IAAF šią savaitę panaikino suvaržymus rusams, kurie, anot federacijos, padarė išvadas ir dabar jau atitinka reikalavimus.

Tiesa, Rusijos lengvosios atletikos federacija ir nacionalinė antidopingo agentūra (RusAF) bus nuolat stebima nepriklausomų auditorių, joms galios „A“ klasės reikalavimai, kurie yra griežtesni.

Rusai tarptautinėse varžybose jau galėtų dalyvauti su savo vėliava, tačiau jiems galioja naujos sankcijos dėl sukelto karo Ukrainoje.

Rusai ir baltarusiai negali dalyvauti jokiose „World Athletics“ turnyruose, tame tarpe ir Europos, pasaulio čempionatuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.